Parfait de plàtan
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els plàtans són el complement ideal per a aquells que tenen una vida activa, ja que són rics en hidrats de carboni, potassi i magnesi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
50 g d'avellanes torrades
40 g de sucre blanc
40 g de xocolata negra
60 g de mantega
10 neules
3 plàtans
25 g de sucre blanc
2 clares d'ous
50 g d'aigua mineral
100 g de sucre banc
1 llima
Mantega
Rom
Sal
Menta xocolata
PREPARACIÓ
- Comencem fent un caramel posant 40 grams de sucre en un pot al foc. Quan el sucre s'ha desfet hi posem 50 grams d'avellanes torrades i ho remenem.
- Traiem del foc les avellanes caramel·litzades i les posem a sobre d'un paper sulfurat perquè es refredin.
- Posem les avellanes caramel·litzades en una trituradora i hi afegim 40 grams de xocolata negra al 70% a trossos i una punta de sal. Ho triturem i ho reservem.
- Agafem 10 neules, les trenquem amb les mans i les afegim a la barreja d'avellanes i xocolata. Les hi integrem i ho reservem.
- Pelem 3 plàtans. En reservem la meitat d'un i la resta el tallem a trossets.
- Agafem un pot i hi posem els plàtans, 25 grams de sucre blanc i ho coem a foc baix fins que els plàtans es desfacin. Quan estan desfets, hi afegim una cullerada de vinagre, ho remenem i ho reservem fora del foc.
- Farem una merenga italiana. Comencem separant 2 clares dels rovells i les posem al bol de la pastadora. Reservem els rovells a la nevera, a dins d'un recipient amb tapa.
- En un pot posem 50 grams d'aigua i 100 grams de sucre. Ho portem a ebullició fins que arribi a una temperatura d'entre 118-120 graus, per fer-ne un almívar.
- Quan l'almívar hagi arribat als 110 graus, comencem a muntar les clares.
- Afegim l'almívar en forma de fil a les clares sense deixar de muntar-les. Un cop hi hem incorporat tot l'almívar, seguim muntant les clares fins que quedin temperades.
- Agafem el bol amb la merenga feta i en posem una mica al pot on tenim la compota de plàtan. Ho integrem i ho afegim al bol amb la merenga, barrejant-ho amb cura. Ho fiquem en una màniga pastissera i ho reservem.
- Agafem el mig plàtan que havíem reservat i el tallem a rodanxes. En una paella posem una cullerada de mantega i l'escalfem. Marquem les rodanxes de plàtan i ho flamegem amb rom per desglaçar-ho. Ho reservem en un plat.
- Muntem el parfait en copes, posant a la base una capa de la mousse, a sobre una capa del cruixent d'avellanes i xocolata, hi repetim la mousse, el cruixent i ho acabem amb una última capa de mousse.
- Acabem les postres ratllant-hi la pell d'una llima i decorant-ho amb una mica de menta xocolata.