Parfait de plàtan

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els plàtans són el complement ideal per a aquells que tenen una vida activa, ja que són rics en hidrats de carboni, potassi i magnesi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    50 g d'avellanes torrades

    40 g de sucre blanc

    40 g de xocolata negra

    60 g de mantega

    10 neules

    3 plàtans

    25 g de sucre blanc

    2 clares d'ous

    50 g d'aigua mineral

    100 g de sucre banc

    1 llima

    Mantega

    Rom

    Sal

    Menta xocolata

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent un caramel posant 40 grams de sucre en un pot al foc. Quan el sucre s'ha desfet hi posem 50 grams d'avellanes torrades i ho remenem.
  2. Traiem del foc les avellanes caramel·litzades i les posem a sobre d'un paper sulfurat perquè es refredin.
  3. Posem les avellanes caramel·litzades en una trituradora i hi afegim 40 grams de xocolata negra al 70% a trossos i una punta de sal. Ho triturem i ho reservem.
  4. Agafem 10 neules, les trenquem amb les mans i les afegim a la barreja d'avellanes i xocolata. Les hi integrem i ho reservem.
  5. Pelem 3 plàtans. En reservem la meitat d'un i la resta el tallem a trossets.
  6. Agafem un pot i hi posem els plàtans, 25 grams de sucre blanc i ho coem a foc baix fins que els plàtans es desfacin. Quan estan desfets, hi afegim una cullerada de vinagre, ho remenem i ho reservem fora del foc.
  7. Farem una merenga italiana. Comencem separant 2 clares dels rovells i les posem al bol de la pastadora. Reservem els rovells a la nevera, a dins d'un recipient amb tapa.
  8. En un pot posem 50 grams d'aigua i 100 grams de sucre. Ho portem a ebullició fins que arribi a una temperatura d'entre 118-120 graus, per fer-ne un almívar.
  9. Quan l'almívar hagi arribat als 110 graus, comencem a muntar les clares.
  10. Afegim l'almívar en forma de fil a les clares sense deixar de muntar-les. Un cop hi hem incorporat tot l'almívar, seguim muntant les clares fins que quedin temperades.
  11. Agafem el bol amb la merenga feta i en posem una mica al pot on tenim la compota de plàtan. Ho integrem i ho afegim al bol amb la merenga, barrejant-ho amb cura. Ho fiquem en una màniga pastissera i ho reservem.
  12. Agafem el mig plàtan que havíem reservat i el tallem a rodanxes. En una paella posem una cullerada de mantega i l'escalfem. Marquem les rodanxes de plàtan i ho flamegem amb rom per desglaçar-ho. Ho reservem en un plat.
  13. Muntem el parfait en copes, posant a la base una capa de la mousse, a sobre una capa del cruixent d'avellanes i xocolata, hi repetim la mousse, el cruixent i ho acabem amb una última capa de mousse.
  14. Acabem les postres ratllant-hi la pell d'una llima i decorant-ho amb una mica de menta xocolata.
Anar al contingut