Papas arrugadas amb mojo
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La patata ens proporciona energia de forma gradual. En podem menjar 3 o 4 vegades a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
5 patates del bufet netes amb pell
150 g de sal grossa
suc de llimona
romaní
farigola
per al mojo picón
6 alls
1 bitxo fresc
1 cullerada de comí
1 cullerada de pebre vermell de la Vera
oli d'oliva verge extra
vinagre Chardonnay
1 polsim de sal
ametlles crues
1 torrada de pa de pagès
per al mojo verd
mig manat de coriandre
mig pebrot verd italià
1 gra d'all
oli d'oliva verge extra
vinagre Chardonnay
una cullerada de postres de comí
aigua
sal
PREPARACIÓ
Rentem les patates, les deixem en una cassola amb aigua mineral freda, fins que quedin cobertes.
Hi afegim una base de sal grossa i un raig de suc de llimona.
Deixem que bulli 13 minuts, aproximadament.
Per fer el mojo picón
En un morter, aixafem els alls sense germinat i escaldats.
Hi afegim el bitxo, les ametlles, el comí, el pebre, el pebre verd de la Vera, un raig de vinagre Chardonnay, una mica de sal i ho anem aixafant
Ho deixem tapat, reposant a la nevera, un dia sencer.
L'endemà, ho hem de batre amb el túrmix amb el pa i l'oli
Per fer el mojo verd
Agafem tots els ingredients (el pebrot verd, el coriandre, el gra d'all, el comí, un polsim de sal, un raig d'oli, un altre de vinagre i un d'aigua) i ho triturem.
Ho servim amb les patates tallades i les dues salses.