Papada ibèrica amb ceba confitada i calamarsons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marta Vidal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Provença, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
La composició del greix de la carn de porc conté àcids grassos monoinsaturats format majoritàriament per àcid oleic. Aquests greixos junt amb els omega 3 dels xipirons converteixen el plat en una elaboració saludable per al sistema cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 kg de papada ibèrica
- 700 g de calamarsons
- 3 cebes
- 1 tasseta de salsa de soja
- herbes dels canonges
- sucre
- sal i pebre
- oli d'oliva
- vinagre balsàmic
- barreja de germinats
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la papada en un cassó amb aigua i soja i deixeu-la bullir a foc suau durant 3 hores amb el cassó tapat.
Seguidament, poseu-la en una cassola, poseu-hi una altra cassola a sobre, premseu-la bé i deixeu-la reposar a la nevera durant 24 hores. Després, talleu la papada a quadrats i salteu-la en una paella sense oli fins que quedi ben dauradeta.Mentrestant, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana. Quan estigui dauradeta afegiu-hi el sucre i el vinagre balsàmic i deixeu-ho confitar a foc suau.A continuació, en una altra paella amb una mica d'oli salteu els calamarsons ja salpebrats.I ja per acabar, emplateu la papada, poseu-hi la ceba confitada a sobre, els calamarsons al voltant i guarniu el plat amb la barreja de germinats i els canonges.
Seguidament, poseu-la en una cassola, poseu-hi una altra cassola a sobre, premseu-la bé i deixeu-la reposar a la nevera durant 24 hores. Després, talleu la papada a quadrats i salteu-la en una paella sense oli fins que quedi ben dauradeta.Mentrestant, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana. Quan estigui dauradeta afegiu-hi el sucre i el vinagre balsàmic i deixeu-ho confitar a foc suau.A continuació, en una altra paella amb una mica d'oli salteu els calamarsons ja salpebrats.I ja per acabar, emplateu la papada, poseu-hi la ceba confitada a sobre, els calamarsons al voltant i guarniu el plat amb la barreja de germinats i els canonges.