Papada de porc amb endívies
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les endívies són unes hortalisses molt lleugeres i, com les del seu grup, riques en fibra, vitamines i minerals antioxidants.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1/2 papada de porc
4 endívies
2 baies de cardamom
1 porro
1 gra d'all
Gingebre
Colatura d'anxova
Aigua mineral
Vinagre vell
Julivert
Pebre negre
Oli OVE
Per al romesco:
25 g avellanes torrades
25 g ametlles torrades
3 cullerades de pasta de nyora
1 torrada de pa
1 gra d'all
Tomàquet escalivat
Vinagre vell
Oli OVE
Menta
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- En una olla de pressió fiquem un porro tallat a bresa, mitja papada de porc, 2 baies de cardamom, un dit de gingebre trossejat, colatura d'anxova, un gra d'all aixafat, vinagre i un manat de julivert.
- Ho cobrim amb aigua mineral i ho coem durant 30 minuts (a partir que la vàlvula comenci a girar).
- Un cop feta la cocció, en traiem la papada i la reservem en un plat tapada.
- Tallem les quatre endívies per la meitat i les marquem en una paella amb una mica d'oli.
- Un cop marcades, les salpebrem i les enfornem a 200 ºC durant 10 minuts.
- En un got batedor farem un romesco amb 25 g d'ametlles i 25 g d'avellanes torrades, 1 llesca de pa torrat, 1 gra d'all escalivat, 1 tomàquet escalivat, 3 cullerades de pasta de nyora, vinagre vell, pebre negre, una mica de menta i oli OVE.
- A la paella on hem marcat les endívies hi fem la papada, que haurem tallat a daus. Un cop feta, la reservem en un plat amb paper absorbent.
- Ho emplatem. A la base hi posem les endívies, desprès hi disposem la papada cruixent, i per sobre, la sala romesco i unes fulles de menta. Fet!!!!