Papada de porc amb endívies

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les endívies són unes hortalisses molt lleugeres i, com les del seu grup, riques en fibra, vitamines i minerals antioxidants.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    1/2 papada de porc

    4 endívies

    2 baies de cardamom

    1 porro

    1 gra d'all

    Gingebre

    Colatura d'anxova

    Aigua mineral

    Vinagre vell

    Julivert

    Pebre negre

    Oli OVE

     

    Per al romesco:

    25 g avellanes torrades

    25 g ametlles torrades

    3 cullerades de pasta de nyora

    1 torrada de pa

    1 gra d'all

    Tomàquet escalivat

    Vinagre vell

    Oli OVE

    Menta

    Pebre negre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. En una olla de pressió fiquem un porro tallat a bresa, mitja papada de porc, 2 baies de cardamom, un dit de gingebre trossejat, colatura d'anxova, un gra d'all aixafat, vinagre i un manat de julivert.
  2. Ho cobrim amb aigua mineral i ho coem durant 30 minuts (a partir que la vàlvula comenci a girar).
  3. Un cop feta la cocció, en traiem la papada i la reservem en un plat tapada.
  4. Tallem les quatre endívies per la meitat i les marquem en una paella amb una mica d'oli.
  5. Un cop marcades, les salpebrem i les enfornem a 200 ºC durant 10 minuts.
  6. En un got batedor farem un romesco amb 25 g d'ametlles i 25 g d'avellanes torrades, 1 llesca de pa torrat, 1 gra d'all escalivat, 1 tomàquet escalivat, 3 cullerades de pasta de nyora, vinagre vell, pebre negre, una mica de menta i oli OVE.
  7. A la paella on hem marcat les endívies hi fem la papada, que haurem tallat a daus. Un cop feta, la reservem en un plat amb paper absorbent.
  8. Ho emplatem. A la base hi posem les endívies, desprès hi disposem la papada cruixent, i per sobre, la sala romesco i unes fulles de menta. Fet!!!!
Anar al contingut