Papada cruixent amb allioli de nous

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El "pico de gallo" o la picada de verdures fresques ens aporta un extra de vitamines i minerals antioxidants i fibra de gran valor nutricional.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 papada de porc  

    120 ml beguda de nous  

    80 ml oli OVE  

    15 ml vinagre (tipus chardonnay)  

    20 nous amb closca  

    5 raves rodonets  

    5 maduixes  

    3 cebes tendres  

    1 gra d'all  

    1/2 branca d'api  

    1 llima  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. En una safata hi posem un full d'alumini i a sobre un full de paper sulfurat. Posem al centre la papada amb la pell cap amunt i l'abracem amb els papers de manera que ens quedi destapada. Enfornem 4 hores a 140 graus. Durant la cocció haurem de retirar dues vegades el greix sobrer. 
  2. Preparem el pico de gallo. Tallem a brunesa 3 cebes tendres, mitja branca d'api, 5 raves rodonets, 5 maduixes, 15 ml de vinagre (tipus chardonnay), hi ratllem la pell d'1 llima i el suc de mitja llima. 
  3. Fem l'allioli de nous. En un got americà hi posem 20 nous que hem pelat, 1 gra d'all també pelat, 120 ml de beguda de nous i sal. Ho triturem fins a obtenir una pasta fina.  
  4. Al got batedor hi incorporem 80 ml d'oli OVE fins que ens surti la textura d'allioli. 
  5. Traiem la papada dels papers i la tallem a tires mida mossegada i ho salem. L'emplatarem junt amb l'allioli i el pico de gallo.
Anar al contingut