Panzotti de nous i ricotta amb salsa gorgonzola

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carla Rivali
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Botiga La italiana, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la massa:
  • 500 g de farina blanca de blat dur 00
  • 5 ous
  • Clara d'ou
  • Per al farcit:
  • 250 g de nous picades
  • 250 g de ricotta
  • 100 g de formatge parmesà ratllat
  • Sal, pebre negre
  • Julivert picat
  • Per a la salsa:
  • 50 g de mantega
  • 150 g de gorgonzola
  • 1 gotet de crema de llet
  • 1 rajolí de vermut
  • 5 g de farina de blat de moro
  • Sal i pebre negre
  • Midó

PREPARACIÓ

Per fer la salsa, poseu en un cassó la mantega i el gorgonzola i deixeu-ho coure a foc suau.
Quan estigui tot ben fos, afegiu-hi la crema de llet, el vermut i la farina i deixeu-ho reduir a foc suau. Quan estigui tot ben reduït, poseu-hi el midó, rectifiqueu-ho de sal i pebre i remeneu-ho bé.

Per fer el farcit, poseu a la Thermomix les nous picades, la ricotta, el formatge parmesà, la sal, el pebre i el julivert i tritureu-ho.

Per fer la massa, poseu la farina en un bol, feu-hi un forat al mig, poseu-hi els ous, bateu-los bé i seguidament barregeu-ho tot amb les mans durant una estona fins que quedi ben amassat. A continuació, feu una bola amb la massa, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar durant 20 minuts a temperatura ambient.

Tot seguit, estireu la massa amb un corró, talleu-la a làmines rectangulars, poseu-hi boletes de farcit a sobre, pinteu les vores amb clara d'ou, cobriu-ho amb una altra làmina de massa, talleu-ho amb un motlle triangular, enganxeu bé les vores i poseu els panzotti en un cassó amb aigua bullint i sal durant 3 o 4 minuts.

I ja per acabar, emplateu la salsa de gorgonzola, poseu-hi els panzotti a sobre i guarniu el plat amb una mica de nou picada.
Anar al contingut