Panellets de pinyons i codonyat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Tot i que són unes postres molt dolces i energètiques, són també molt riques en nutrients, sobretot greixos saludables, vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g farina d'ametlla marcona

    350 g sucre

    350 g pinyons

    150 g codonyat

    5 ous

    1 llimona

    Vi ranci

PREPARACIÓ

  1. Batem 3 ous amb el sucre.
  2. Barregem la ratlladura d'una llimona amb l'ametlla marcona molta.
  3. Afegim al bol dels ous l'ametlla perfumada, que l'anem incorporant en tres tandes. Quan tenim una pasta compacta, en fem una bola, l'emboliquem amb un drap humit i la deixem reposar un dia.
  4. Passat aquest temps, fem les boletes per als panellets amb la pasta reposada i els donem dues formes: els de pinyons seran rodons i els de codonyat seran com un gotet menut. Pintem els panellets amb 2 ous batuts. Enganxem els pinyons al voltant dels panellets rodons. Els panellets en forma de gotet els farcim d'un cremós de codonyat. Per fer aquest cremós de codonyat, triturem el codonyat amb 30 ml de suc de llimona, hi afegim una mica de vi ranci i ho posem en una mànega pastissera, que anirà millor per farcir.
  5. Enfornem la safata dels panellets de pinyons durant 5' a 200 ºC. Passat aquest temps, hi afegim la safata dels de codonyat i els coem 2' juntament amb els de pinyons, que finalment s'hauran cuit 7'.
Anar al contingut