Pancake amb crema de torró
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els pancakes són una preparació molt completa nutricionalment, rics en hidrats de carboni, proteïnes i calci... Amb un farcit lleuger, són ideals per a l'esmorzar o el berenar dels més petits.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
-
200 g torró de crema cremada
125 g farina
15 g llevat químic
400 ml nata
200 ml llet
1 ou
1 cullerada de mantega
1 beina de vainilla
1 llima
Mantega ghee
Mel de cap d'ase
Menta fresca
Fruites vermelles
Sal
PREPARACIÓ
- Posem a bullir 400 ml de nata del 35%, a foc mitjà, fins que quedi reduïda a la meitat.
- Tallem 200 g de torró de crema cremada, a mida menuda, i l'afegim a la nata reduïda. Ho anem remenant fins que el torró quedi desfet. Ho reservarem en una mànega pastissera.
- Per fer els pancakes, posem dins un got batedor 125 g de farina, 15 g de llevat, un polsim de sal, un ou, 200 ml de llet, una cullerada de mantega pomada i la polpa d'una beina de vainilla. Ho turbinem fins que quedi tot ben integrat. Ho tapem i ho deixem 1 h a la nevera.
- Posem una planxa al foc i en pintem la base amb mantega clarificada.
- Remenem bé la pastina després que hagi reposat 1 hora i en posem un cullerot a la planxa. Quan faci bombolletes tombem el pancake. A mesura que els tinguem fets, els reservem en un plat i els tapem amb un drap perquè no s'assequin. I anem repetint el procés fins que els tinguem tots fets.
- Emplatem dos pancakes per persona. Els acompanyem amb la crema de torró, hi ratllem llima per damunt i hi posem uns fils de mel de cap d'ase. Ho acabem amb menta, nabius i gerds.