Pancake amb crema de torró

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els pancakes són una preparació molt completa nutricionalment, rics en hidrats de carboni, proteïnes i calci... Amb un farcit lleuger, són ideals per a l'esmorzar o el berenar dels més petits.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

  •  
  • 200 g torró de crema cremada

    125 g farina

    15 g llevat químic

    400 ml nata

    200 ml llet

    1 ou

    1 cullerada de mantega

    1 beina de vainilla

    1 llima

    Mantega ghee

    Mel de cap d'ase

    Menta fresca

    Fruites vermelles

    Sal

PREPARACIÓ

 

  1. Posem a bullir 400 ml de nata del 35%, a foc mitjà, fins que quedi reduïda a la meitat. 
  2. Tallem 200 g de torró de crema cremada, a mida menuda, i l'afegim a la nata reduïda. Ho anem remenant fins que el torró quedi desfet. Ho reservarem en una mànega pastissera. 
  3. Per fer els pancakes, posem dins un got batedor 125 g de farina, 15 g de llevat, un polsim de sal, un ou, 200 ml de llet, una cullerada de mantega pomada i la polpa d'una beina de vainilla. Ho turbinem fins que quedi tot ben integrat. Ho tapem i ho deixem 1 h a la nevera. 
  4. Posem una planxa al foc i en pintem la base amb mantega clarificada.  
  5. Remenem bé la pastina després que hagi reposat 1 hora i en posem un cullerot a la planxa. Quan faci bombolletes tombem el pancake. A mesura que els tinguem fets, els reservem en un plat i els tapem amb un drap perquè no s'assequin. I anem repetint el procés fins que els tinguem tots fets. 
  6. Emplatem dos pancakes per persona. Els acompanyem amb la crema de torró, hi ratllem llima per damunt i hi posem uns fils de mel de cap d'ase. Ho acabem amb menta, nabius i gerds.  
Anar al contingut