Panadó d'espinacs, panses i pinyons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gerard Companys
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, LLEIDA
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Els espinacs contenen ferro del tipus vegetal, i per poder-lo aprofitar millor cal prendre un aliment ric en vitamina C (com maduixes, taronja, kiwi...) en l'àpat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 10 panadons
- 500 g de farina
- 100 g de massa mare
- 9 g de sal
- 100 g d'oli d'oliva
- 200 g d'aigua
- 3 g de llevat
- 3 kg d'espinacs frescos
- panses
- pinyons
- all
- 1 ou
PREPARACIÓ
Pastem amb les mans la farina amb la sal, l'oli d'oliva, la massa mare, el llevat, el sucre i l'aigua, fins a aconseguir una massa homogènia.
La deixem reposar, tapada, MÍNIM 1 hora (o fins a 1 dia) a la nevera.
Dividim la massa amb porcions de 70 grams.
Fem boles i les tornem a deixar reposar, tapades, a temperatura ambient, 30 minuts.
Estirem la massa a sobre la taula amb l'ajuda d'una mica d'oli i el corró.
PER FER EL FARCIT:
Saltem els espinacs amb una mica d'all picat, i els deixem refredar
Farcim el panadó amb el farciment d'espinacs i afegim en cru panses i pinyons i el tanquem.
Ho pintem amb ou batut.
Ho enfornem (forn preescalfat) a 220 °C, uns 30 35 min.
La deixem reposar, tapada, MÍNIM 1 hora (o fins a 1 dia) a la nevera.
Dividim la massa amb porcions de 70 grams.
Fem boles i les tornem a deixar reposar, tapades, a temperatura ambient, 30 minuts.
Estirem la massa a sobre la taula amb l'ajuda d'una mica d'oli i el corró.
PER FER EL FARCIT:
Saltem els espinacs amb una mica d'all picat, i els deixem refredar
Farcim el panadó amb el farciment d'espinacs i afegim en cru panses i pinyons i el tanquem.
Ho pintem amb ou batut.
Ho enfornem (forn preescalfat) a 220 °C, uns 30 35 min.