Palpis amb bolets
- Programa: Caçadors de bolets
- Cuina: Recepta de Josep Castellarnau, del restaurant Castellarnau (Escaló, Pallars Sobirà)
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- -1 palpís (cuixa de xai) d'1 kg
- -100 g de bolets secs (rovellons, cama-secs de tardor, cames de perdiu)
- -250 g de bolets frescos (rovellons, cama-secs de tardor i cames de perdiu)
- -6 o 8 talls de cansalada viada, tallada gruixuda
- -1 ceba
- -2 o 3 alls
- -1 copa de conyac
- -oli d'oliva
- -sal
- -pebre
PREPARACIÓ
1. Desosseu el palpís de xai, farciu-lo amb els alls tallats i la cansalada viada, i lligueu-lo.
2. Col·loqueu-lo en una safata d'anar al forn, afegiu-hi la ceba tallada a tires llargues no gaire primes, salpebreu-lo i ruixeu-lo amb una mica d'oli d'oliva.
3. Poseu el xai al forn a 200º durant uns 30 minuts perquè es vagi rostint. A mitja cocció afegiu-hi la copa de conyac.
4. Mentrestant, trieu els bolets (rovellons, cama-secs de tardor i cames de perdiu),
netegeu-los i talleu-los a trossets.
5. Passats els 30 minuts, afegiu els bolets al palpís i torneu-lo a posar al forn uns
30 minuts més, ara a 170º. L'aigua que desprendran els bolets en coure ajudarà
a fer que la carn quedi més melosa.
6. En acabar la cocció, retireu el xai del forn. Talleu el palpís i acompanyeu-lo amb els bolets i la ceba.
2. Col·loqueu-lo en una safata d'anar al forn, afegiu-hi la ceba tallada a tires llargues no gaire primes, salpebreu-lo i ruixeu-lo amb una mica d'oli d'oliva.
3. Poseu el xai al forn a 200º durant uns 30 minuts perquè es vagi rostint. A mitja cocció afegiu-hi la copa de conyac.
4. Mentrestant, trieu els bolets (rovellons, cama-secs de tardor i cames de perdiu),
netegeu-los i talleu-los a trossets.
5. Passats els 30 minuts, afegiu els bolets al palpís i torneu-lo a posar al forn uns
30 minuts més, ara a 170º. L'aigua que desprendran els bolets en coure ajudarà
a fer que la carn quedi més melosa.
6. En acabar la cocció, retireu el xai del forn. Talleu el palpís i acompanyeu-lo amb els bolets i la ceba.