Palaies arrebossades

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La palaia és un peix blanc molt apreciat, de gust fi i carn ferma. És molt lleuger i ens aporta proteïnes de bona qualitat, vitamines del grup B i fòsfor.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    12 palaies 

    700 ml Oli OVE 

    600 g patates morades 

    5 piparres 

    3 grans d'all 

    2 llimes 

    1 pebrot vermell 

    1 pebrot verd 

    1 ceba vermella 

    1 llimona 

    1 bitxo 

    1 cullerada pebre vermell fumat dolç 

    1 cullerada all en pols 

    1 cullerada gingebre en pols 

    1 cullerada mostassa antiga 

    Mig bulb de fonoll 

    Romaní 

    Cibulet 

    Llorer 

    Cerfull 

    Farina d'arròs 

PREPARACIÓ

  1. Bullim uns 20 minuts 600 g de patata morada.
  2. Posem al foc 700 ml d'oli i hi afegim 3 grans d'all, un bitxo, una branca de romaní i una fulla de llorer.
  3. Pelem 1 pebrot verd i un altre de vermell. Els tallem a la brunesa i els reservem.
  4. Pelem i tallem 1 ceba de Figueres i la reservem amb els pebrots.
  5. Tallem mig bulb de fonoll i el reservem amb els pebrots i la ceba.
  6. Traiem les llavors a 5 piparres i les tallem a rodelles. Les reservem amb la resta de vegetals.
  7. Piquem un manat de cerfull i ho reservem també amb la resta de vegetals.
  8. Ratllem dues llimes al bol dels vegetals. Hi afegim també el suc.
  9. Afegim al bol 1 cullerada de mostassa antiga i un raig d'oli OVE. Ho integrem tot. Hem fet una mena de pico de gallo
  10. Netegem 12 palaies i les reservem.
  11. Posem en un bol 1 cullerada sopera de pebre vermell dolç, 1 cullerada sopera d'all en pols i una cullerada sopera de gingebre en pols. Hi espremem una llimona a sobre i ho barregem.
  12. Pintem les palaies amb el marinat d'espècies.
  13. Retirem de l'oli perfumat l'all, el bitxo, el romaní i el llorer.
  14. Escorrem les patates i les aixafem una mica.
  15. Hi afegim oli OVE i les enfornem a 240º durant 10 minuts.
  16. Enfarinem amb farina d'arròs les palaies.
  17. Fregim les palaies.
  18. Servim tres patates en un plat, hi afegim tres palaies i ho rematem amb el pico de gallo.
Anar al contingut