Palacinky (Creps) - Txèquia
- Programa: Karakia
- Cuina: Dana Petho, Cadaqués
INGREDIENTS
- ous
- llet
- farina
- oli
PREPARACIÓ
Bateu els ous i barregeu-hi una culleradeta de farina i un rajolí de llet. Remeneu-ho perquè no s'hi facin grumolls i torneu a incorporar-hi més farina i més llet.
No pareu de remenar-ho i aneu-hi afegint, de mica en mica, més farina i més llet fins que aconseguiu una massa molt cremosa i fina. Deixeu reposar aquesta massa uns 30 minuts com a mínim.
En una paella amb unes quantes gotes d'oli, fregiu-hi la massa a cullerots per fer els palačinky, una mena de creps ben fines.
Serviu els palačinky en un plat juntament amb els farciments que tingueu més a mà: melmelada, crema de xocolata, nata... i que cadascú se serveixi el què més li agradi.
Ja només caldrà enrotllar la crep i... bon profit!
No pareu de remenar-ho i aneu-hi afegint, de mica en mica, més farina i més llet fins que aconseguiu una massa molt cremosa i fina. Deixeu reposar aquesta massa uns 30 minuts com a mínim.
En una paella amb unes quantes gotes d'oli, fregiu-hi la massa a cullerots per fer els palačinky, una mena de creps ben fines.
Serviu els palačinky en un plat juntament amb els farciments que tingueu més a mà: melmelada, crema de xocolata, nata... i que cadascú se serveixi el què més li agradi.
Ja només caldrà enrotllar la crep i... bon profit!