Pa indi amb pollastre i verdures

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Un pollastre molt especiat i més espècies per fer un entrepà ple de sabors. Fem pa indi amb pollastre i verduresAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 pits de pollastre

    300 ml llet de coco

    225 g farina atta

    170 ml aigua

    160 g ghee

    15 g curri en pols

    2 iogurts grecs

    2 pebrots del piquillo escalivats i confitats

    1 llima

    1 cogombre

    2 grans d'all

    2 bitxos

    enciam

    colatura

    vinagre

    coriandre en gra

    cardamom negre

    cardamom verd

    pebre negre

    gingebre

    cúrcuma

    comí en pols

    clau

    nou moscada

    canyella

    julivert

    coriandre fresc

PREPARACIÓ

  1. Deixem a la nevera durant dos dies dos pits de pollastre sencers amb colatura d'anxoves, bitxo sec picat, pebre vermell fumat dolç, pebre vermell fumat picant, all trinxat, sucre moscovat i vinagre de poma.
  2. Escalfem en olla de pressió60 g de ghee.
  3. Laminem 2 grans d' all al llarg.
  4. Sofregim els alls.
  5. Ratllem un bon tros de gingebre.
  6. Afegim a la cassola una cullerada petita de curri en pols, 1 bitxo fresc tallat a llesques, coriandre fresc i julivert.
  7. Pelem uns grans de cardamon negre i cardamom verd i els afegim a la cassola.
  8. Hi afegim una mica pebre negre mòlt i cúrcumaen pols. Hi afegim comí en pols i clau d'olor.
  9. Ratllem nou moscada i l'hi afegim. I una mica de canyella en pols.
  10. Ho remenem bé per impregnar perfums.
  11. Hi posem els 4 pits de pollastre.
  12. Ho cobrim amb 300 ml de llet de coco.
  13. Tapem l'olla pressió i ho coem 15 minuts des del moment en que comença a xiular.
  14. Passats els 15 minuts, apaguem el foc i ho deixarem 50 minuts en repòs.
  15. Fem un volcà amb 225 g de farina atta o farina de força amb molt de gluten i tirem 170 mld'aigua a temperatura ambient. Fem que s'integrin bé i hi tirem 100 g de ghee.
  16. Ho pastem durant 10 minuts.
  17. Funyim i pintem el pastó amb més ghee.
  18. Col·loquem el pastó al bol i el deixem reposar 30 minuts.
  19. Dividim el pastó en 4 boletes.
  20. Aplanem cada boleta amb un corró fent una forma rodona.
  21. Pintem cada pa amb ghee i el dobleguem cap a dins, fent que el ghee quedi a l'interior.
  22. Escalfem una planxa al foc i coem cada pa.
  23. Quan veiem que fa bombolles, el tombem i el fem per l'altra banda.
  24. A mesura que els anem tenint, els pintem amb ghee i els guardem.
  25. Posem en un got batedor el suc de mitja llima, 2 pebrots del piquillo escalivats i confitats, l'oli dels pebrots, dos iogurts grecs, ho salpebrem i ho emulsionem amb el batedor.
  26. Traiem el pollastre de l'olla de pressió i l'escorrem una mica.
  27. Colem la salsa de curri del pollastre. I la fiquem en un pot.
  28. Esfilagarsem el pollastrei l'integrem amb el curri colat.
  29. Ho posem al foc per escalfar-ho.
  30. Pelem i tallem a juliana 1 cogombre.
  31. Tallem l'enciam a juliana.
  32. Piquem coriandre.
  33. Tallem a rodanxes menudes el bitxo fresc.
  34. Ho reservem tot.
  35. Ho muntem amb un pa, pollastre, salsa de iogurt, enciam, cogombre i el bitxo que teníem reservats.
Anar al contingut