Pa indi amb pollastre i verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Un pollastre molt especiat i més espècies per fer un entrepà ple de sabors. Fem pa indi amb pollastre i verduresAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 pits de pollastre
300 ml llet de coco
225 g farina atta
170 ml aigua
160 g ghee
15 g curri en pols
2 iogurts grecs
2 pebrots del piquillo escalivats i confitats
1 llima
1 cogombre
2 grans d'all
2 bitxos
enciam
colatura
vinagre
coriandre en gra
cardamom negre
cardamom verd
pebre negre
gingebre
cúrcuma
comí en pols
clau
nou moscada
canyella
julivert
coriandre fresc
PREPARACIÓ
- Deixem a la nevera durant dos dies dos pits de pollastre sencers amb colatura d'anxoves, bitxo sec picat, pebre vermell fumat dolç, pebre vermell fumat picant, all trinxat, sucre moscovat i vinagre de poma.
- Escalfem en olla de pressió60 g de ghee.
- Laminem 2 grans d' all al llarg.
- Sofregim els alls.
- Ratllem un bon tros de gingebre.
- Afegim a la cassola una cullerada petita de curri en pols, 1 bitxo fresc tallat a llesques, coriandre fresc i julivert.
- Pelem uns grans de cardamon negre i cardamom verd i els afegim a la cassola.
- Hi afegim una mica pebre negre mòlt i cúrcumaen pols. Hi afegim comí en pols i clau d'olor.
- Ratllem nou moscada i l'hi afegim. I una mica de canyella en pols.
- Ho remenem bé per impregnar perfums.
- Hi posem els 4 pits de pollastre.
- Ho cobrim amb 300 ml de llet de coco.
- Tapem l'olla pressió i ho coem 15 minuts des del moment en que comença a xiular.
- Passats els 15 minuts, apaguem el foc i ho deixarem 50 minuts en repòs.
- Fem un volcà amb 225 g de farina atta o farina de força amb molt de gluten i tirem 170 mld'aigua a temperatura ambient. Fem que s'integrin bé i hi tirem 100 g de ghee.
- Ho pastem durant 10 minuts.
- Funyim i pintem el pastó amb més ghee.
- Col·loquem el pastó al bol i el deixem reposar 30 minuts.
- Dividim el pastó en 4 boletes.
- Aplanem cada boleta amb un corró fent una forma rodona.
- Pintem cada pa amb ghee i el dobleguem cap a dins, fent que el ghee quedi a l'interior.
- Escalfem una planxa al foc i coem cada pa.
- Quan veiem que fa bombolles, el tombem i el fem per l'altra banda.
- A mesura que els anem tenint, els pintem amb ghee i els guardem.
- Posem en un got batedor el suc de mitja llima, 2 pebrots del piquillo escalivats i confitats, l'oli dels pebrots, dos iogurts grecs, ho salpebrem i ho emulsionem amb el batedor.
- Traiem el pollastre de l'olla de pressió i l'escorrem una mica.
- Colem la salsa de curri del pollastre. I la fiquem en un pot.
- Esfilagarsem el pollastrei l'integrem amb el curri colat.
- Ho posem al foc per escalfar-ho.
- Pelem i tallem a juliana 1 cogombre.
- Tallem l'enciam a juliana.
- Piquem coriandre.
- Tallem a rodanxes menudes el bitxo fresc.
- Ho reservem tot.
- Ho muntem amb un pa, pollastre, salsa de iogurt, enciam, cogombre i el bitxo que teníem reservats.