Pa de sègol amb fruits secs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Barriga
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Fleca Turris, Barcelona
INGREDIENTS
- 250 g de farina de sègol integral
- 5 g de sal
- 250 g d'aigua a 35º
- 5 g de llevat
- 180 g de mescla de fruits secs (ametlla, avellana, orellanes, nous, festucs, pinyons, prunes i figues)
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol la farina, la sal, el llevat i una mica d'aigua, remeneu-ho bé amb una espàtula i, a mesura que l'aigua es vagi absorbint, afegiu-n'hi la resta de mica en mica.
Quan estigui tot ben barrejat, poseu-hi els fruits secs, remeneu-ho una mica més, tapeu el bol amb un drap i deixeu-ho fermentar un parell d'hores.
A continuació, poseu la massa en un motllo allargat, ompliu-ne tres quartes parts, poseu-hi uns quants fruits secs més a sobre, deixeu-ho fermentar mitja horeta més i tot seguit, deixeu-los coure al forn, amb una olla amb aigua bullint, durant 30 minuts a 210 graus.
Finalment, traieu-lo del forn, deixeu-lo refredar una mica i desemmotlleu-lo.
Quan estigui tot ben barrejat, poseu-hi els fruits secs, remeneu-ho una mica més, tapeu el bol amb un drap i deixeu-ho fermentar un parell d'hores.
A continuació, poseu la massa en un motllo allargat, ompliu-ne tres quartes parts, poseu-hi uns quants fruits secs més a sobre, deixeu-ho fermentar mitja horeta més i tot seguit, deixeu-los coure al forn, amb una olla amb aigua bullint, durant 30 minuts a 210 graus.
Finalment, traieu-lo del forn, deixeu-lo refredar una mica i desemmotlleu-lo.