Pa de pipes de gira-sol
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
25 g de llevat de forner
- 75 g de llavors de gira-sol
- 350 g de farina de força
- 200 g de farina integral
- 200 g de farina de segó
- ALTRES INGREDIENTS
- 2 culleradetes de sal
- 450 ml d'aigua
PREPARACIÓ
1. Desfeu el llevat de forner en l'aigua, lleugerament tèbia, per sota de 30º.
2. En un bol d'acer, tamiseu les farines i barregeu-les amb la sal.
3. Amasseu la farina amb el llevat i l'aigua fins a tenir una massa consistent.
4. Afegiu-hi quasi totes les llavors de gira-sol i reserveu-ne unes quantes per a posar-les al damunt del pa.
5. Impermeabilitzeu un motlle per anar al forn amb oli d'oliva,
6. És possible que hàgiu d'afegir-hi més aigua o més farina, perquè cada farina és diferent.
7. Un cop tingueu la massa, fiqueu-la al motlle i tapeu-la amb un drap humit, i deixeu que reposi en un lloc càlid fins que dobli el volum.
8. Preescalfeu el forn a 225º.
9. Pinteu la superfície del pa amb aigua, o rovell d'ou, si voleu, i afegiu-hi les llavors restants per decorar.
10. Fornegeu durant aprox. 1/2 hora, i si al final de la cocció, la superfície es torra massa, baixeu la temperatura a 200º.
11. Un cop cuit, agafeu-lo amb un drap i colpegeu-lo lleument pel darrere amb la mà. Si fa soroll de buit, és que està ben cuit. Si no, fornegeu-lo una mica més.
2. En un bol d'acer, tamiseu les farines i barregeu-les amb la sal.
3. Amasseu la farina amb el llevat i l'aigua fins a tenir una massa consistent.
4. Afegiu-hi quasi totes les llavors de gira-sol i reserveu-ne unes quantes per a posar-les al damunt del pa.
5. Impermeabilitzeu un motlle per anar al forn amb oli d'oliva,
6. És possible que hàgiu d'afegir-hi més aigua o més farina, perquè cada farina és diferent.
7. Un cop tingueu la massa, fiqueu-la al motlle i tapeu-la amb un drap humit, i deixeu que reposi en un lloc càlid fins que dobli el volum.
8. Preescalfeu el forn a 225º.
9. Pinteu la superfície del pa amb aigua, o rovell d'ou, si voleu, i afegiu-hi les llavors restants per decorar.
10. Fornegeu durant aprox. 1/2 hora, i si al final de la cocció, la superfície es torra massa, baixeu la temperatura a 200º.
11. Un cop cuit, agafeu-lo amb un drap i colpegeu-lo lleument pel darrere amb la mà. Si fa soroll de buit, és que està ben cuit. Si no, fornegeu-lo una mica més.