Pa de pessic d'oli d'oliva, espinacs i taronja

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Òscar Teixidó
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Aula Restaurant CETT, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 3 ous
  • 275 g de sucre morè
  • 160 g de llet
  • 250 g de farina forta
  • 75 g d'ametlla pols
  • 10 g d'impulsor
  • 100 g d'espinacs tendres
  • 3 pells de taronja ratllades
  • 160 g d'oli d'oliva verge

PREPARACIÓ

Per començar, ratlleu la pell de taronja i talleu les fulles d'espinacs a tires. Seguidament, en un bol de vidre barregeu-hi, amb una llengua, els elements secs; la farina forta, l'ametlla en pols, l'impulsor, les fulles d'espinacs – n'haureu reservat unes quantes per a l'emplatat- i la pell de taronja ratllada i reserveu-ho.

A continuació, poseu els ous i el sucre en un got de batedor i emulsioneu-los amb el pímer fins que doblin el volum. Aneu-hi afegint la llet a poc a poc, i l'oli, sense deixar de batre, fins que quedi tot ben integrat. Després, aboqueu l'emulsió al bol de la farina, afegiu-hi una mica d'oli d'oliva i barregeu-ho amb una llengua, manualment. Tot seguit, ompliu un motlle amb la massa i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat a 170 graus, durant uns 20 o 25 minuts.

Finalment, deixeu refredar el pa de pessic abans de desemmotllar-lo.

I ja per acabar, munteu una safata amb el pa de pessic i guarniu-la amb les fulles d'espinacs que havíeu reservat.
Anar al contingut