Pa de pessic d'oli d'oliva, espinacs i taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Òscar Teixidó
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Aula Restaurant CETT, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 3 ous
- 275 g de sucre morè
- 160 g de llet
- 250 g de farina forta
- 75 g d'ametlla pols
- 10 g d'impulsor
- 100 g d'espinacs tendres
- 3 pells de taronja ratllades
- 160 g d'oli d'oliva verge
PREPARACIÓ
Per començar, ratlleu la pell de taronja i talleu les fulles d'espinacs a tires. Seguidament, en un bol de vidre barregeu-hi, amb una llengua, els elements secs; la farina forta, l'ametlla en pols, l'impulsor, les fulles d'espinacs n'haureu reservat unes quantes per a l'emplatat- i la pell de taronja ratllada i reserveu-ho.
A continuació, poseu els ous i el sucre en un got de batedor i emulsioneu-los amb el pímer fins que doblin el volum. Aneu-hi afegint la llet a poc a poc, i l'oli, sense deixar de batre, fins que quedi tot ben integrat. Després, aboqueu l'emulsió al bol de la farina, afegiu-hi una mica d'oli d'oliva i barregeu-ho amb una llengua, manualment. Tot seguit, ompliu un motlle amb la massa i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat a 170 graus, durant uns 20 o 25 minuts.
Finalment, deixeu refredar el pa de pessic abans de desemmotllar-lo.
I ja per acabar, munteu una safata amb el pa de pessic i guarniu-la amb les fulles d'espinacs que havíeu reservat.
A continuació, poseu els ous i el sucre en un got de batedor i emulsioneu-los amb el pímer fins que doblin el volum. Aneu-hi afegint la llet a poc a poc, i l'oli, sense deixar de batre, fins que quedi tot ben integrat. Després, aboqueu l'emulsió al bol de la farina, afegiu-hi una mica d'oli d'oliva i barregeu-ho amb una llengua, manualment. Tot seguit, ompliu un motlle amb la massa i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat a 170 graus, durant uns 20 o 25 minuts.
Finalment, deixeu refredar el pa de pessic abans de desemmotllar-lo.
I ja per acabar, munteu una safata amb el pa de pessic i guarniu-la amb les fulles d'espinacs que havíeu reservat.