Pa de pessic de xocolata blanca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La xocolata blanca es fa amb el greix de cacau, anomenat mantega de cacau, d'un alt contingut energètic.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
6 ous
200 g de xocolata blanca
130 g mantega pomada
100 g avellanes torrades
100 g de nous
100 g sucre llustre
50 g farina de força
3 llimes
2 fulles de gelatina
Menta
PREPARACIÓ
- Posem en una safata de forn 200 g de xocolata blanca trossejada i l'enfornem a 150º durant 5 minuts.
- Traiem la xocolata del forn, la remenem i la tornem a posar al forn a la mateixa temperatura durant 5 minuts més. Repetirem aquest procés fins a 4 vegades, la xocolata haurà passat un total de 20 minuts al forn.
- Traiem del forn la xocolata torrada i la deixem temperar.
- Passem per la picadora 100 g d'avellanes torrades i 100 g de nous. Reservem en un bol.
- Separem clares i rovells de 4 ous en 2 bols.
- Muntem les clares amb les varetes elèctriques i hi afegim un polsim de sal.
- Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques.
- Incorporem les clares al bol dels rovells amb una llengua.
- Afegim a poc a poc la xocolata temperada al bol, juntament amb els fruits secs en pols i hi tamisem 50 g de farina de força. Ho barregem tot.
- Untem un motlle amb mantega i farina i hi estirem la massa fent que quedi un gruix d'uns 3 cm.
- Ho enfornem tot a 180º durant 35 minuts.
- Posem en un plat amb aigua mineral freda 2 fulls de gelatina per hidratar-les.
- Separem 2 ous: posem els rovells en un bol al bany maria i guardem les clares en un tàper per a una altra recepta.
- Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques i hi afegim 100 g de sucre llustre.
- Ho posem tot al bany maria i hi afegim 130 g de mantega pomada sense deixar de remenar. Afegim al bany maria el suc de 2 llimes.
- Afegim als rovells i mantega els dos fulls de gelatina i ho integrem tot.
- Omplim una mànega amb aquesta crema, la temperem i ho portem a la nevera per a que se solidifiqui.
- Ho servim amb la crema per sobre i ratlladura de llima i fulles de menta.