Pa de pessic de xocolata blanca

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La xocolata blanca es fa amb el greix de cacau, anomenat mantega de cacau, d'un alt contingut energètic.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    6 ous      

    200 g de xocolata blanca

    130 g mantega pomada

    100 g avellanes torrades

    100 g de nous

    100 g sucre llustre

    50 g farina de força

    3 llimes

    2 fulles de gelatina

    Menta

PREPARACIÓ

  1. Posem en una safata de forn 200 g de xocolata blanca trossejada i l'enfornem a 150º durant 5 minuts.
  2. Traiem la xocolata del forn, la remenem i la tornem a posar al forn a la mateixa temperatura durant 5 minuts més. Repetirem aquest procés fins a 4 vegades, la xocolata haurà passat un total de 20 minuts al forn.
  3. Traiem del forn la xocolata torrada i la deixem temperar.
  4. Passem per la picadora 100 g d'avellanes torrades i 100 g de nous. Reservem en un bol.
  5. Separem clares i rovells de 4 ous en 2 bols.
  6. Muntem les clares amb les varetes elèctriques i hi afegim  un polsim de sal.
  7. Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques.
  8. Incorporem les clares al bol dels rovells amb una llengua.
  9. Afegim a poc a poc la xocolata temperada al bol, juntament amb els fruits secs en pols i hi tamisem 50 g de farina de força. Ho barregem tot.
  10. Untem un motlle amb mantega i farina i hi estirem la massa  fent que quedi un gruix d'uns 3 cm.
  11.  Ho enfornem tot a 180º durant 35 minuts.
  12.  Posem en un plat amb aigua mineral freda 2 fulls de gelatina per hidratar-les.
  13.  Separem 2 ous: posem els rovells en un bol al bany maria i guardem les clares en un tàper per a una altra recepta.
  14. Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques i  hi afegim 100 g de sucre llustre.
  15.  Ho posem tot al bany maria i hi afegim 130 g de mantega pomada sense deixar de remenar. Afegim al bany maria el suc de 2 llimes.
  16. Afegim als rovells i mantega els dos fulls de gelatina i ho integrem tot.
  17.  Omplim una mànega amb aquesta crema, la temperem i ho portem a la nevera per a que se solidifiqui.
  18. Ho servim amb la crema per sobre i ratlladura de llima i fulles de menta.
Anar al contingut