Pa de llet amb sèsam

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    125 ml de llet fresca sencera

    185 ml d'aigua

    25 g de mantega

    10 g de llevat sec

    5 g de sal

    5 g de sucre

    215 g de farina de força

    215 g de farina fluixa

    1 ou

    70 g de iogurt grec

    10 g d'oli de sèsam

    2 cullerades sèsam negre

PREPARACIÓ

  1. Fem un tant per tant de farina fluixa i farina de força per obtenir la farina mitjana. La reservem en un bol.
  2. Escalfem 125 ml de llet fresca sencera i  185 ml d'aigua mineral en un pot, sense que bulli. Hi afegim 25 g de mantega perquè es desfaci. 
  3. Afegim 5 grams de sal, 5 g de sucre i 10 grams de llevat en pols al bol de la farina.
  4. Anem afegint a poc a poc la barreja de llet i aigua a la farina i ho anem remenant. Ho barregem, ho pastem molt bé i ho deixem reposar dins del bol 1 hora tapat amb un drap.
  5. Tallem la massa per la meitat i cada meitat la tallem en 3. En farem 6 boles.
  6. Untem el motlle amb una mica de mantega i hi posem les 6 boles de massa. Ho deixem llevar durant 30 minuts (dins el mateix motllo) tapat amb un drap.
  7. Aixafem suaument les boletes amb la punta dels dits.
  8. Batem un ou en un bol i hi afegim 70 g de iogurt grec i 10 ml d'oli de sèsam. Ho barregem i ho tirem tot per sobre del pa.
  9. Escampem per sobre del pa 2 cullerades de sèsam negre i ho enfornem 40 minuts a 180 graus.
  10. Ho traiem del forn i ho deixem refredar.