Pa de carbassó
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- PER FER UN PA DE 900 g:
- 375 g de carbassó ratllat
- 3 ous batuts
- pell ratllada de 1/2 llimona
- suc de mitja llimona
- 375 g de farina blanca
- 125 ml d'oli d'oliva
- 2 culleradetes de llevat químic
- 100 g de sucre refinat
- 75 g de pinyons
PREPARACIÓ
Preparació 20 minuts
Cocció 55-60 minuts
1. En un bol ben sec, barregeu-hi l'oli, el carbassó, els ous, i la pell i el suc de la llimona.
2. En un altre bol, barregeu-hi la farina i el llevat tamisat amb una mica de sal. Afegiu-hi el sucre i barregeu-ho tot molt bé.
3. Afegiu la pasta de carbassó al damunt de la farina i barregeu-ho fins que quedi una massa homogènia.
4. Finalment, afegiu-hi els pinyons i acabeu-ho d'amalgamar tot.
5. En un motlle per fer pa de motlle, d'almenys 900 g de capacitat, feu una pel·lícula de mantega, i tot seguit de farina, perquè el pa pugui créixer sense esberlar-se.
6. Poseu-hi la massa del pa i coeu-ho al forn 55-60 minuts a 180º C.
7. Refredeu el pa al damunt d'una reixa.
Cocció 55-60 minuts
1. En un bol ben sec, barregeu-hi l'oli, el carbassó, els ous, i la pell i el suc de la llimona.
2. En un altre bol, barregeu-hi la farina i el llevat tamisat amb una mica de sal. Afegiu-hi el sucre i barregeu-ho tot molt bé.
3. Afegiu la pasta de carbassó al damunt de la farina i barregeu-ho fins que quedi una massa homogènia.
4. Finalment, afegiu-hi els pinyons i acabeu-ho d'amalgamar tot.
5. En un motlle per fer pa de motlle, d'almenys 900 g de capacitat, feu una pel·lícula de mantega, i tot seguit de farina, perquè el pa pugui créixer sense esberlar-se.
6. Poseu-hi la massa del pa i coeu-ho al forn 55-60 minuts a 180º C.
7. Refredeu el pa al damunt d'una reixa.