Ovosen kolac so mleko (Pastís de fruites amb llet) - Macedònia

imatge de recurs
  • Programa: Karakia
  • Cuina: Smilja Mitrovska, l'Hospitalet de Llobregat

INGREDIENTS

  • 4 ous
  • 1 got de sucre
  • 1 got d'oli de gira-sol
  • 1 got de llet
  • 1 sobre de llevat en pols
  • 2 gots i mig de farina
  • 3 cullerades de cacau en pols
  • melmelada

PREPARACIÓ

Unteu amb una mica d'oli una safata per anar al forn i després escampeu-hi una mica de farina. En un bol, bateu-hi quatre ous amb el sucre i, quan estigui muntat, afegiu-hi l'oli de gira-sol. Continueu-ho batent i després afegiu-hi la llet. Després afegiu-hi la farina i el llevat en pols. Repartiu la meitat de la pasta a la safata i enforneu-la durant uns 10-15 minuts, amb el forn al màxim, fins que sigui lleugerament daurada. Traieu la safata del forn i repartiu-hi pel damunt unes quantes cullerades de la melmelada que més us agradi. Barregeu tres o quatre cullerades de cacau en pols amb l'altra meitat de pasta que teniu reservada i aboqueu-la per sobre de la capa de pasta amb melmelada. Torneu a posar la safata al forn i deixeu que cogui fins que sigui daurada. Comproveu-ne la textura punxant aquesta coca amb un escuradents: si surt net, vol dir que ja està a punt. Talleu-la en porcions, fent uns talls en diagonal primer des d'un costat i després de l'altre, per fer-ne rombes, i deixeu-la refredar.
Anar al contingut