Ous de corral amb niu de formatge
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Cingle, Vacarisses
INGREDIENTS
- 4 formatges Saint Marcelen
- 4 ous de corral
- fulles de rúcola
- pinyons
- sal Maldon
- 1 culleradeta d'oli d'oliva Per a la compota de tomàquet:
- 1 gotet d'oli de gira-sol
- 1 ceba tallada fina
- 100 g de sucre
- sal
- 1/2 kg de tomàquets madurs
- 2 grans d'all
PREPARACIÓ
Per començar, prepareu el sofregit en una paella amb l'oli en fred, poseu-hi els alls i la ceba i quan estigui ben daurat, afegiu-hi una mica de sucre i sal.
Remeneu-ho una estona, tireu-hi els tomàquets tallats a trossos i aixafeu-los una mica perquè deixin anar el suc. Quan tingui la textura de compota, ja podeu retirar-ho. D'altra banda, unteu amb mantega una terrina i poseu-hi el formatge, que l'haureu tingut al congelador una estona. Amb un motlle rodó, prèviament remullat amb aigua calenta, foradeu el formatge i tireu-hi l'ou a dins. Poseu-ho al forn durant 6 minuts aproximadament, i a una temperatura de 180º, fins que l'ou qualli. Per muntar el plat feu servir tres terrines: una per a l'ou, una altra per a la compota de tomàquet, i a la tercera poseu-hi una mica d'amanida feta amb unes fulles de rúcola, créixems, cerfull per donar-li gust anisat, pinyons torrats i sal Maldom. Refresqueu-ho amb oli d'oliva.
Remeneu-ho una estona, tireu-hi els tomàquets tallats a trossos i aixafeu-los una mica perquè deixin anar el suc. Quan tingui la textura de compota, ja podeu retirar-ho. D'altra banda, unteu amb mantega una terrina i poseu-hi el formatge, que l'haureu tingut al congelador una estona. Amb un motlle rodó, prèviament remullat amb aigua calenta, foradeu el formatge i tireu-hi l'ou a dins. Poseu-ho al forn durant 6 minuts aproximadament, i a una temperatura de 180º, fins que l'ou qualli. Per muntar el plat feu servir tres terrines: una per a l'ou, una altra per a la compota de tomàquet, i a la tercera poseu-hi una mica d'amanida feta amb unes fulles de rúcola, créixems, cerfull per donar-li gust anisat, pinyons torrats i sal Maldom. Refresqueu-ho amb oli d'oliva.