Ounataskud (Pastissets de poma) - Estònia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Marju Vatsel, Matadepera

INGREDIENTS

  • 1 sobre de llevat de cervesa en pols
  • 4 pomes
  • farina
  • sucre
  • 100 g de mantega
  • 1 llimona
  • vainilla en pols
  • canyella en pols
  • 1 ou

PREPARACIÓ

Poseu la meitat del sobre de llevat, 2 cullerades de sucre i 1 got d'aigua tèbia en un bol i remeneu-ho fins que quedi tot dissolt. Deixeu-ho reposar una bona estona.
En un bol de mida grossa, aboqueu-hi el llevat desfet i afegiu-hi unes quantes cullerades de farina. Pasteu-ho a mà. Afegiu-hi la mantega fosa i seguiu pastant mentre incorporeu més farina, tanta com n'admeti la massa.
Deixeu reposar la massa en el mateix bol, tapat amb un drap, perquè pugi.
Peleu les pomes i talleu-les a quarts; talleu cada quart a làmines. Ruixeu-les amb una mica de suc de llimona perquè no s'ennegreixin.
Unteu la safata del forn amb mantega.
Aplaneu la massa amb el corró fins que sigui ben prima. Talleu les vores i després, sense aixecar la massa del marbre, talleu les porcions a quadres d'uns 10 cm.
Barregeu 10 culleradetes de sucre amb mitja culleradeta de vainilla en pols.
Poseu unes 3 o 4 làmines de poma al mig de cada porció i, per sobre, una mica de la barreja de vainilla i sucre. Després escampeu-hi una mica de canyella en pols i tanqueu les porcions ajuntant les quatre punxes al mig, com un farcell.
Col·loqueu els pastissets a la safata, pinteu-los amb una mica d'ou batut i enforneu-los.

Anar al contingut