Ou merengat amb rossinyols, trompetes i tòfones d'estiu
- Programa: Caçadors de bolets
- Cuina: Àngel Pascual, del restaurant Lluçanès (Prats de Lluçanès, Osona)
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
- 200 g de rossinyols
- 200 g de trompetes
- 20 g de tòfona d'estiu
- 8 ous
- 2 grans d'all
- 20 g de julivert
- oli d'oliva
- sal d'escata (al gust)
- Per al puré de patata:
- 500 g de patates bullides
- 100 g de mantega
- 200 ml de llet
- 50 ml d'oli d'oliva
- 10 g de sal
PREPARACIÓ
1. Primer de tot, bateu vuit clares a punt de neu, d'una en una, per separat.
2. Tot seguit, en una paella amb oli ben calent i, ajudant-vos amb una cullera, aboqueu-hi, d'una en una, les clares en forma de volcà.
3. Poseu els rovells a dins dels volcans ajudats d'una cullera, i tapeu-los d'un a un amb una mica de la mateixa clara. Finalment, cobriu-ho amb el puré de patata que haureu preparat prèviament.
4. En una safata de forn col·loqueu els volcans i enforneu-los durant 3 minuts a una temperatura de 2000.
5. Mentrestant netegeu els bolets i escorreu-los.
6. Poseu una paella al foc amb l'oli i els dos grans d'all, quan l'oli sigui molt calent aboqueu-hi, primer, els rossinyols i, després, les trompetes. Tot seguit, afegiu-hi el julivert.
7. Serviu els volcans acompanyats dels bolets saltats i una mica de tòfona d'estiu ratllada pel damunt, sal d'escata i un raig d'oli d'oliva.
CONSELL: Si incorporeu els bolets a la paella quan l'oli és ben calent, els porus dels bolets es tapen ràpidament i, d'aquesta manera, s'aconsegueix una textura de cocció idònia.
2. Tot seguit, en una paella amb oli ben calent i, ajudant-vos amb una cullera, aboqueu-hi, d'una en una, les clares en forma de volcà.
3. Poseu els rovells a dins dels volcans ajudats d'una cullera, i tapeu-los d'un a un amb una mica de la mateixa clara. Finalment, cobriu-ho amb el puré de patata que haureu preparat prèviament.
4. En una safata de forn col·loqueu els volcans i enforneu-los durant 3 minuts a una temperatura de 2000.
5. Mentrestant netegeu els bolets i escorreu-los.
6. Poseu una paella al foc amb l'oli i els dos grans d'all, quan l'oli sigui molt calent aboqueu-hi, primer, els rossinyols i, després, les trompetes. Tot seguit, afegiu-hi el julivert.
7. Serviu els volcans acompanyats dels bolets saltats i una mica de tòfona d'estiu ratllada pel damunt, sal d'escata i un raig d'oli d'oliva.
CONSELL: Si incorporeu els bolets a la paella quan l'oli és ben calent, els porus dels bolets es tapen ràpidament i, d'aquesta manera, s'aconsegueix una textura de cocció idònia.