Ou ferrat dolç
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Martí Rosàs
- Dificultat: Alta
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ca la Maria, Llagostera (Gironès)
- Informació nutricional -Obre
La llet és l'aliment més adequat per a aprofitar correctament el calci que conté, gràcies als altres nutrients que la componen com la lactosa i la vitamina D.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- canyella en pols
- 2 unitats de briox (per a l'emplatat)
- Per al flamet:
- 200 g de rovells
- 30 g de clares
- 100 cc d'aigua
- 300 g de sucre
- Per a la gelatina de llet:
- 250 cc de llet
- 1 fulla de gelatina (3 g)
- 30 g de sucre
- pell de mitja llimona
- Per acompanyar:
- onfitura de llimona
PREPARACIÓ
Per fer el flamet, poseu en un cassó el sucre i l'aigua i deixeu-ho coure.
Quan arrenqui el bull, poseu-ho en un bol juntament amb els rovells i les clares i remeneu-ho bé perquè no quallin. Seguidament, coleu-ho, poseu-ho en una safata, tapeu-la amb paper film i deixeu-ho coure al forn durant 40 minuts a 110 graus. Després, deixeu-lo refredar a la nevera durant una hora.
Per fer la gelatina de llet, poseu en un cassó la llet, el sucre i la pell de llimona i deixeu-ho coure. Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc, tapeu-ho i deixeu-ho infusionar durant 5 minuts.
A continuació, afegiu-hi la gelatina, que haureu remullat amb aigua freda, remeneu-ho bé, coleu-ho i deixeu-ho refredar a la nevera.
I ja per acabar, amb una anella talleu un flamet i col·loqueu-lo al centre del plat, al costat poseu-hi una mica de confitura de llimona, cobriu tot el voltant del flamet amb la gelatina de llet trencada amb una cullera, poseu-hi canyella a les vores i guarniu el plat amb els brioxos tallats a tires com si fossin patates fregides.
Quan arrenqui el bull, poseu-ho en un bol juntament amb els rovells i les clares i remeneu-ho bé perquè no quallin. Seguidament, coleu-ho, poseu-ho en una safata, tapeu-la amb paper film i deixeu-ho coure al forn durant 40 minuts a 110 graus. Després, deixeu-lo refredar a la nevera durant una hora.
Per fer la gelatina de llet, poseu en un cassó la llet, el sucre i la pell de llimona i deixeu-ho coure. Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc, tapeu-ho i deixeu-ho infusionar durant 5 minuts.
A continuació, afegiu-hi la gelatina, que haureu remullat amb aigua freda, remeneu-ho bé, coleu-ho i deixeu-ho refredar a la nevera.
I ja per acabar, amb una anella talleu un flamet i col·loqueu-lo al centre del plat, al costat poseu-hi una mica de confitura de llimona, cobriu tot el voltant del flamet amb la gelatina de llet trencada amb una cullera, poseu-hi canyella a les vores i guarniu el plat amb els brioxos tallats a tires com si fossin patates fregides.