Ou escalfat amb puré de patata i tòfona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Pallarès
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Boix de Peramola, Peramola (Lleida)
INGREDIENTS
- 4 ous
- 400 g de patates
- 1 got de crema de llet
- tòfona d'hivern
- 1 cullerada d'oli de tòfona
- 200 g de ceps
- 1 ceba tendra
- 1/2 l de brou de verdura
- Oli d'oliva, sal, vinagre blanc, aigua
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu les patates, peleu-les i tritureu-les.
Després, afegiu-hi la crema de llet que prèviament haureu reduït a la meitat, la tòfona ratllada, la sal i l'oli de tòfona. Remeneu-ho bé.
A continuació, enrossiu la ceba picada en una paella amb oli fins que estigui ben fosca. Després, poseu-hi els bolets tallats a làmines i deixeu-los estovar una mica. Tot seguit, afegiu-hi el brou calent i deixeu-ho bullir durant 5 minuts. Tritureu-ho i passeu-ho per un colador xinès.
Per fer l'ou escalfat, feu bullir aigua en un cassó. Quan arrenqui el bull, poseu-hi una mica de vinagre i l'ou sense closca. Deixeu-lo coure durant 3 minuts.
I ja per acabar, emplateu el puré amb l¿ajuda d¿un motlle cilíndric. Poseu la salsa al cantó i l'ou a sobre.
Després, afegiu-hi la crema de llet que prèviament haureu reduït a la meitat, la tòfona ratllada, la sal i l'oli de tòfona. Remeneu-ho bé.
A continuació, enrossiu la ceba picada en una paella amb oli fins que estigui ben fosca. Després, poseu-hi els bolets tallats a làmines i deixeu-los estovar una mica. Tot seguit, afegiu-hi el brou calent i deixeu-ho bullir durant 5 minuts. Tritureu-ho i passeu-ho per un colador xinès.
Per fer l'ou escalfat, feu bullir aigua en un cassó. Quan arrenqui el bull, poseu-hi una mica de vinagre i l'ou sense closca. Deixeu-lo coure durant 3 minuts.
I ja per acabar, emplateu el puré amb l¿ajuda d¿un motlle cilíndric. Poseu la salsa al cantó i l'ou a sobre.