Ou de granja escumat amb pernil de gla
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Lorés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La cuina de Can Simón, Tossa de Mar
INGREDIENTS
- 4 ous de granja
- 100 g de múrgules
- 300 g de patates Monalisa
- pernil de gla
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli salteu les múrgules ja salpebrades i tallades a trossets.
Quan estiguin dauradetes, retireu-les del foc i reserveu-les.
A continuació, en un cassó amb aigua i sal bulliu les patates pelades i tallades a dauets. Quan estiguin cuites, escorreu-les, poseu-les en una paella, aixafeu-les amb una forquilla, afegiu-hi un raig d'oli i les múrgules i remeneu-ho bé.
Tot seguit, cobriu un bol amb paper film, poseu-hi l'ou sense closca a dins, afegiu-hi una mica d'oli, sal i el pernil tallat a trossets, emboliqueu-ho fent un farcellet, lligueu-lo amb un cordill i deixeu-lo coure en un cassó amb aigua durant 5 minuts sense que arrenqui el bull.
I ja per acabar, emplateu el puré de patata amb múrgules, poseu-hi l'ou desembolicat al mig i guarniu el plat amb una mica de pernil
Quan estiguin dauradetes, retireu-les del foc i reserveu-les.
A continuació, en un cassó amb aigua i sal bulliu les patates pelades i tallades a dauets. Quan estiguin cuites, escorreu-les, poseu-les en una paella, aixafeu-les amb una forquilla, afegiu-hi un raig d'oli i les múrgules i remeneu-ho bé.
Tot seguit, cobriu un bol amb paper film, poseu-hi l'ou sense closca a dins, afegiu-hi una mica d'oli, sal i el pernil tallat a trossets, emboliqueu-ho fent un farcellet, lligueu-lo amb un cordill i deixeu-lo coure en un cassó amb aigua durant 5 minuts sense que arrenqui el bull.
I ja per acabar, emplateu el puré de patata amb múrgules, poseu-hi l'ou desembolicat al mig i guarniu el plat amb una mica de pernil