Ou amb puré i blat de moro

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Planagumà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les cols

INGREDIENTS

  • 4 ous frescos
  • 4 patates
  • 200 g de pols de quicos
  • 1/2 l de brou de pollastre reduït
  • sal Maldon
  • 20 g de tortell d'Olot
  • oli d'oliva
  • 5 g d'alga agar-agar
  • blat de moro

PREPARACIÓ

Talleu el tortell d'Olot a daus, poseu-los en una plata de forn i deixeu-los assecar al forn durant 5 minuts a 120 graus.
A continuació, peleu les patates, talleu-les a daus i poseu-les en una cassola. Afegiu-hi l'aigua i la sal i deixeu-les bullir durant 15 minuts. Tot seguit, poseu a la Thermomix les patates bullides, la crema de llet, una mica de sal i l'alga agar-agar. Un cop triturat, poseu el puré en un sifó.

Mentrestant, poseu el blat de moro torrat en un bol i tritureu-lo amb l'ajuda d'un túrmix.

Seguidament, fregiu els ous en una paella amb l'oli ben calent.

I ja per acabar, emplateu el puré, amb l'ajuda del sifó, al fons del plat. Poseu-hi una mica de sal, el blat de moro triturat i el brou reduït calent per sobre. Finalment, col·loqueu l'ou fregit al damunt i guarniu el plat amb els daus de tortell.
Anar al contingut