Ou amb patata, botifarra del perol i saltejat de verdures

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Víctor Quintillà
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet
  • Informació nutricional
    -Obre

    la carxofa conté cinarina, que ajuda a digerir els greixosAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 ous
  • 3 patates bufet
  • 1 botifarra del perol
  • 2 carxofes
  • 1/2 manat d'alls tendres
  • 1/2 manat de ceba tendra
  • 1/2 manat d'espinacs
  • oli d'oliva verge extra, suau
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les patates, talleu-les a trossos i bulliu-les en un cassó amb aigua freda i sal.

Mentrestant, peleu la botifarra, talleu-la a trossos i escalfeu-la al microones durant un minut.

A continuació, poseu les patates cuites en un bol juntament amb la botifarra i aixafeu-ho tot amb una forquilla.

Tot seguit, peleu les carxofes, talleu els cors a trossos i confiteu-los en un cassó amb oli abundant a foc suau durant 20 minuts. Seguidament, escorreu-los i salteu-los en una paella amb una mica d'oli.

Després, en un cassó amb aigua bullint escaldeu els alls tendres i les cebes tendres pelades durant 10 segons i refredeu-les en un bol amb aigua i gel. Seguidament, salteu-ho en una paella amb una mica d'oli durant un parell de minuts. Quan estigui dauradet, afegiu-hi les fulles d'espinacs, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.

Finalment, en una paella amb oli abundant fregiu l'ou fins que les vores quedin rosses.

I ja per acabar, poseu un motlle rodó al centre del plat, ompliu-lo amb la patata i la botifarra, desemmotlleu-ho, poseu-hi l'ou a sobre, tallat amb el mateix motlle i poseu-hi el saltat verdures al voltant.
Anar al contingut