Ou a la romana amb llenties i botifarra negra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Herrera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona
INGREDIENTS
- 6 ous de gallina frescos
- 150 g farina
- 100 g de llenties
- 80 g de botifarra negra
- 1 ceba tendra
- 1 porro
- 1 fulla de llorer
- 1/2 pastanaga petita
- oli
- sal
PREPARACIÓ
Folreu un bol amb paper film i poseu-hi l'ou a dins, sense la closca. Tanqueu-ho amb l'ajuda d'un cordill i feu-ho coure en un cassó amb aigua bullent durant 4 minuts.
Per fer el sofregit, poseu les verdures tallades ben petites en una cassola amb oli i remeneu-ho fins que quedin daurades.
Després, traieu l'ou de l'embolcall i reserveu-lo sobre un paper de cuina. Arrebosseu l'ou amb una barreja que prèviament haureu preparat d'aigua i farina i fregiu-lo en un cassó amb l'oli ben calent.
Quan el sofregit estigui fet, afegiu-hi les llenties que prèviament haureu cuit, el llorer i la sal, i deixeu que s'estofi un parell de minuts.
Mentrestant, salteu una rodanxa gruixuda de botifarra negra en una paella.
I ja per acabar, emplateu les llenties en un plat fons. Fiqueu-hi la botifarra negra a sobre i finalment, poseu l'ou al damunt de tot.
Per fer el sofregit, poseu les verdures tallades ben petites en una cassola amb oli i remeneu-ho fins que quedin daurades.
Després, traieu l'ou de l'embolcall i reserveu-lo sobre un paper de cuina. Arrebosseu l'ou amb una barreja que prèviament haureu preparat d'aigua i farina i fregiu-lo en un cassó amb l'oli ben calent.
Quan el sofregit estigui fet, afegiu-hi les llenties que prèviament haureu cuit, el llorer i la sal, i deixeu que s'estofi un parell de minuts.
Mentrestant, salteu una rodanxa gruixuda de botifarra negra en una paella.
I ja per acabar, emplateu les llenties en un plat fons. Fiqueu-hi la botifarra negra a sobre i finalment, poseu l'ou al damunt de tot.