Ostra al cava

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Paco Pérez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: The mirror, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les ostres aporten tant de ferro com la vedella.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 ostres
  • 30 g de mantega
  • 50 g de xalotes
  • 50 ml de cava rosat
  • 19 g de nata líquida
  • 30 g de raïm rosat
  • Per a la gelea de cava:
  • 175 ml de cava rosat
  • 1,2 g d'agar-agar en pols (gelificant)

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb una mica de mantega fosa sofregiu la xalota picada. Quan canviï de color, afegiu-hi el cava i deixeu-ho reduir fins que en quedi un terç. Seguidament, afegiu-hi l'aigua de l'interior de les ostres, coleu-ho, remeneu-ho bé i deixeu-ho refredar. Quan estigui tebi, poseu-hi la nata líquida, barregeu-ho bé amb un batedor i reserveu-ho.

Per fer la gelea, poseu en un cassó la meitat del cava i l'agar-agar, escalfeu-ho al foc i remeneu-ho amb un batedor fins que arrenqui el bull. Després, afegui-hi la resta del cava, remeneu-ho bé, aboqueu-ho en una safata coberta amb paper film i poseu-ho a la nevera durant mitja horeta. Finalment, traieu-ho de la safata i talleu la gelea a daus.

I ja per acabar, emplateu les ostres, poseu-hi la salsa de cava per sobre i guarniu el plat amb uns quants grans de raïm tallats a trossos i els dauets de gelea de cava.
Anar al contingut