Ostra al cava
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Paco Pérez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: The mirror, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Les ostres aporten tant de ferro com la vedella.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 ostres
- 30 g de mantega
- 50 g de xalotes
- 50 ml de cava rosat
- 19 g de nata líquida
- 30 g de raïm rosat
- Per a la gelea de cava:
- 175 ml de cava rosat
- 1,2 g d'agar-agar en pols (gelificant)
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb una mica de mantega fosa sofregiu la xalota picada. Quan canviï de color, afegiu-hi el cava i deixeu-ho reduir fins que en quedi un terç. Seguidament, afegiu-hi l'aigua de l'interior de les ostres, coleu-ho, remeneu-ho bé i deixeu-ho refredar. Quan estigui tebi, poseu-hi la nata líquida, barregeu-ho bé amb un batedor i reserveu-ho.
Per fer la gelea, poseu en un cassó la meitat del cava i l'agar-agar, escalfeu-ho al foc i remeneu-ho amb un batedor fins que arrenqui el bull. Després, afegui-hi la resta del cava, remeneu-ho bé, aboqueu-ho en una safata coberta amb paper film i poseu-ho a la nevera durant mitja horeta. Finalment, traieu-ho de la safata i talleu la gelea a daus.
I ja per acabar, emplateu les ostres, poseu-hi la salsa de cava per sobre i guarniu el plat amb uns quants grans de raïm tallats a trossos i els dauets de gelea de cava.
Per fer la gelea, poseu en un cassó la meitat del cava i l'agar-agar, escalfeu-ho al foc i remeneu-ho amb un batedor fins que arrenqui el bull. Després, afegui-hi la resta del cava, remeneu-ho bé, aboqueu-ho en una safata coberta amb paper film i poseu-ho a la nevera durant mitja horeta. Finalment, traieu-ho de la safata i talleu la gelea a daus.
I ja per acabar, emplateu les ostres, poseu-hi la salsa de cava per sobre i guarniu el plat amb uns quants grans de raïm tallats a trossos i els dauets de gelea de cava.