Ossobuco de vedella
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1,5 kg de carn de jarret de vedella en talls de 2 cm d'ample amb l'os.
- 30 g de mantega
- 2 pastanagues mitjanes
- 300 g de cebes petites
- 1 pot de tomàquet en conserva de 400 g
- 4 branques d'api
- 300 ml de vi blanc sec
- 500 ml de caldo de carn
- farina
- sal
- oli d'oliva
- pebre negre
- 1 fulla de llorer
- farigola
- canyella
- pell de 1/2 taronja
- Per a la picada:
- 2 grans d'all
- 2 cullerades de fulles d'estragó picades
PREPARACIÓ
Preparació: 20 min.
Cocció: 2'5-3 h.
1. Salpebreu i enfarineu els talls de carn de vedella.
2. En una cassola que pugui anar al foc, escalfeu-hi la mantega i un raig d'oli d'oliva.
3. Marqueu els talls de vedella a la cassola, vigilant que no se us cremi la farina. Hauríem de tornar a començar.
4. Traieu la vedella i comenceu a daurar les cebes, la pastanaga a talls grossos i l'api.
5. En una olla a part, reduïu el vi blanc amb el llorer, la pell de llimona i la farigola. Quan no faci olor d'alcohol, afegiu-hi el brou de vedella.
6. Poseu els talls de vedella a de la primera cassola, afegiu-hi els tomàquets sencers i barregeu bé tots els ingredients.
7. Cobriu-ho amb el brou, saleu-ho, tapeu la cassola i poseu-ho al forn a 150 graus unes 3 hores fins que la vedella sigui tendra del tot.
8. Finalment, agafeu una mica de brou de vedella i tritureu els ingredients, i afegiu-ho i barregeu al plat amb cura de no trencar la carn. Llestos.
Cocció: 2'5-3 h.
1. Salpebreu i enfarineu els talls de carn de vedella.
2. En una cassola que pugui anar al foc, escalfeu-hi la mantega i un raig d'oli d'oliva.
3. Marqueu els talls de vedella a la cassola, vigilant que no se us cremi la farina. Hauríem de tornar a començar.
4. Traieu la vedella i comenceu a daurar les cebes, la pastanaga a talls grossos i l'api.
5. En una olla a part, reduïu el vi blanc amb el llorer, la pell de llimona i la farigola. Quan no faci olor d'alcohol, afegiu-hi el brou de vedella.
6. Poseu els talls de vedella a de la primera cassola, afegiu-hi els tomàquets sencers i barregeu bé tots els ingredients.
7. Cobriu-ho amb el brou, saleu-ho, tapeu la cassola i poseu-ho al forn a 150 graus unes 3 hores fins que la vedella sigui tendra del tot.
8. Finalment, agafeu una mica de brou de vedella i tritureu els ingredients, i afegiu-ho i barregeu al plat amb cura de no trencar la carn. Llestos.