Ossobuco de gall dindi

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de gall d'indi és molt lleugera, de baix contingut en greixos i colesterol, ens aporta proteïnes de bona qualitat i vitamines del grup BAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    1 kg ossobuco de gall dindi

    600 g patates rata

    4 cebes tendres

    15 minipastanagues

    1,3 l brou de gallina

    2 grans d'all

    1 canonet de canyella

    1 llima

    1 cullerada de cafè de bitxo en pols

    1 cullerada sopera de sumac

    Vi ranci

    Sàlvia

    Oli OVE  

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem en un recipient 2 grans d'all ratllats, la  ratlladura d'una llima amb el suc, 1 cullerada sopera de sumac, 1 cullerada de cafè de bitxo en pols i oli OVE. 
  2.  Incorporem el gall dindi (1 kg). El barregem be amb la marinada i ho deixem 3 hores a la nevera. 
  3. Traiem l'ossobuco de la nevera i posem al foc una cassola amb oli OVE. 
  4. Segellem  la carn a la cassola per totes bandes. La reservem després en un plat. 
  5. Tallem a microbrunesa 4 cebes tendres. Reservem sense tallar la part verda. 
  6. Caramel·litzem les cebes a la mateixa cassola on hem marcat l'ossobuco. Un cop aconseguit apaguem el foc. 
  7. Posem a escaldar 1,3 l de brou de gallina. 
  8. Tallem les patates. 
  9. Afegim las patates a la cassola on tenim la ceba. Les enrossim per les dues bandes. 
  10. Aixequem sucres amb un raig de vi ranci. 
  11. Hi afegim una mica de sàlvia i una branca de canyella. 
  12. Incorporem l'ossobuco a la cassola. 
  13. Aboquem a la cassola el brou de gallina ja calent. 
  14. Ho deixem coure semitapat 25 minuts a foc mitjà-baix. 
  15. Pelem unes pastanagues minis. 
  16. Hi afegim les pastanagues a la part final de la cocció de l'ossobuco. Les deixarem fent-se 5 minuts més (total cocció 30 minuts) 
  17. Emplatem rematant el plat amb la part verda de les pastanagues ben tallada i... a tastar-ho! 
Anar al contingut