Orelletes amb crema de llimona

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquestes són unes postres molt energètiques, ja que, a més a més dels seus ingredients dolços, la massa es fregeix, de manera absorbeix més greix.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

    200 g sucre 

  • 180 g codonyat 
  • 150 g farina 
  • 100 g mantega pomada 
  • 100 ml suc de llimona 
  • 25 ml anís dolç 
  • 25 ml aigua  
  • 30 g llard 
  • 4 ous 
  • 3 llimones 
  • Sucre de llustre  
  • Anís sec 
  • Oli OVE 
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Tamisem en un bol 150 g de farina, fem un volcà i hi ratllem una llimona a sobre. 
  2. Hi afegim un ou prèviament trencat, que posarem al volcà. 
  3. Hi afegim 25 ml d'aigua i 25 ml d'anís. Hi afegim una mica de sal. 
  4. Integrem els ingredients. 
  5. Hi afegim una cullerada de llard de porc. Continuem pastant fins que es desenganxi de les vores del bol. 
  6. Fem una bola amb la massa. La filmem a pell i la portem a la nevera un mínim d'una hora. 
  7. Posem un pot al foc amb aigua. L'escalfem. 
  8. En un bol hi posem 200 g de sucre i ratllem la pell de dues llimones. Espremen les dues llimones per aconseguir 100 ml de suc, que colarem i abocarem al bol. 
  9. Trenquem 3 ous i els batem lleugerament dins el bol. 
  10. Portem el bol al bany maria, que ja tenim preparat. Ho remenem fins que s'espesseixi. 
  11. Colem el contingut del bol amb una malla fina. 
  12. Hi afegim 100 g de mantega a la crema. 
  13. Aboquem la crema a una safata per abatre la temperatura. 
  14. Filmem la crema a pell i la portem a la nevera. 
  15. Tallem 180 g de codonyat. 
  16. Ho posem en un got batedor amb un raig d'anís sec i un rajolí d'aigua. Ho turbinem. 
  17. Ho passem a una màniga pastissera. La reservem. 
  18. Traiem la massa de la nevera. L'estenem sobre la fusta sobre una mica d'oli per evitar que s'enganxi. 
  19. La tallem en 8 porcions. 
  20. Estirem cada porció amb un corró. 
  21. Preparem una cassola per fregir la massa. 
  22. Un cop estirades les porcions les fregim i les deixem a sobre d'una safata amb paper sulfurat. 
  23. Buidem la safata i portem la crema a una màniga pastissera. 
  24. I servim. Posem una orelleta, la crema de llimona per sobre i rematem amb la crema de codony. I ho tapem amb una altra orelleta. Per sobre, una mica de sucre de llustre i llestes! 
Anar al contingut