Ordi amb calamar i flor de temporada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Bolet
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'Arravaló, Blancafort (Conca de Barberà)
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'ordi és un cereal amb gluten, que destaca per la seva alta proporció de beta-glucans, un tipus de fibra soluble beneficiosa per a la salut.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 240 g d'ordi en gra
  • 400 g de calamar
  • 100 g de ceba
  • 2 alls
  • 50 g de mantega del Cadí
  • 400 ml de fumet de peix
  • 100 ml de crema de llet
  • 60 ml d'oli verge d'oliva
  • sal
  • pètals de calèndula

PREPARACIÓ

Per començar, posem l'ordi en remull durant un mínim de 12 hores. Separem el calamar, per una banda el cos, per l'altra , les potes. Trossegem les potes de calamar a trossets petits (el cos el reservem).

Pelem la ceba i l'all. Els sofregim en una cassola la tot de cop durant 5 minuts. I hi afegim totes les potes de calamar (10 minuts).

Colem l'ordi 20 minuts. Afegim al sofregit l'ordi i el cobrim amb el fumet perquè s'acabi de coure. 10 minuts. Tallem la mantega a daus.

Quan l'ordi absorbeixi gairebé tot el caldo, li afegim una mica de crema de llet i els daus de mantega, i ho coem 8 minuts.

Marquem el calamar en una paella a part, amb una mica d'oli. El tallem a daus, en calent.

Per acabar, posem l'ordi en un motlle circular, hi col·loquem els daus de calamar a sobre. Afegim a la part superior els pètals i les fulles de la flor.
Anar al contingut