Ordi amb calamar i flor de temporada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Bolet
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'Arravaló, Blancafort (Conca de Barberà)
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
L'ordi és un cereal amb gluten, que destaca per la seva alta proporció de beta-glucans, un tipus de fibra soluble beneficiosa per a la salut.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones:
- 240 g d'ordi en gra
- 400 g de calamar
- 100 g de ceba
- 2 alls
- 50 g de mantega del Cadí
- 400 ml de fumet de peix
- 100 ml de crema de llet
- 60 ml d'oli verge d'oliva
- sal
- pètals de calèndula
PREPARACIÓ
Per començar, posem l'ordi en remull durant un mínim de 12 hores. Separem el calamar, per una banda el cos, per l'altra , les potes. Trossegem les potes de calamar a trossets petits (el cos el reservem).
Pelem la ceba i l'all. Els sofregim en una cassola la tot de cop durant 5 minuts. I hi afegim totes les potes de calamar (10 minuts).
Colem l'ordi 20 minuts. Afegim al sofregit l'ordi i el cobrim amb el fumet perquè s'acabi de coure. 10 minuts. Tallem la mantega a daus.
Quan l'ordi absorbeixi gairebé tot el caldo, li afegim una mica de crema de llet i els daus de mantega, i ho coem 8 minuts.
Marquem el calamar en una paella a part, amb una mica d'oli. El tallem a daus, en calent.
Per acabar, posem l'ordi en un motlle circular, hi col·loquem els daus de calamar a sobre. Afegim a la part superior els pètals i les fulles de la flor.
Pelem la ceba i l'all. Els sofregim en una cassola la tot de cop durant 5 minuts. I hi afegim totes les potes de calamar (10 minuts).
Colem l'ordi 20 minuts. Afegim al sofregit l'ordi i el cobrim amb el fumet perquè s'acabi de coure. 10 minuts. Tallem la mantega a daus.
Quan l'ordi absorbeixi gairebé tot el caldo, li afegim una mica de crema de llet i els daus de mantega, i ho coem 8 minuts.
Marquem el calamar en una paella a part, amb una mica d'oli. El tallem a daus, en calent.
Per acabar, posem l'ordi en un motlle circular, hi col·loquem els daus de calamar a sobre. Afegim a la part superior els pètals i les fulles de la flor.