Onglet al vi ranci

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de vedella és molt rica en ferro i vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a la formació i manteniment dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    2 onglets de vedella d'uns 600 g cadascun

    500 g de cebetes

    60 g de mantega

    1,5 l de brou de carn

    1 grapat de créixens

    1 cullerada de mostassa a l'antiga

    350 ml de vi ranci

    250 ml de vermut dolç

    1 fulla de llorer

    1 gra d'all

    1 kg de sucre

    1 kg de sal

    Pebre negre

    Oli OVE

PREPARACIÓ

1. Repelem els onglets per deixar-los nets.

2. Barregem la sal i el sucre i folrem la base d'un recipient amb la meitat de la barreja. Hi posem els onglets i els cobrim amb la resta de barreja de sal i sucre. Ho tapem i ho deixem reposar 40 minuts a temperatura ambient.

3. Traiem de la nevera el brou i el posem en una olla a reduir fins que en quedin 500ml.

4. Pelem les cebetes.

5. En una cassola escalfem els 60 grams de mantega i oli d'oliva OVE i enrossim les cebetes.

6. Salpebrem les cebetes i abaixem el foc.

7. Incorporem el vi ranci, el vermut dolç i la fulla de llorer, i deixem que redueixi a la meitat.

8. Afegim el brou de carn reduït i ho deixem coure uns 5 minuts.

9. Posem una cullerada de mostassa a l'antiga a la salsa, remenem i reservem.

10. Traiem els onglets de la cobertura de sal i sucre i en retirem el sobrant.

11. Escalfem una planxa on hi haurem refregat 1 gra d'all pelat. Marquem els onglets per totes les cares.

12. Els traiem de la planxa i els tallem a escalopes a contraveta. Deixem reposar les escalopes un minut.

13. Ho servim posant les escalopes d'onglet, salsa i un grapadet de créixens.

Anar al contingut