Onglet al vi ranci
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella és molt rica en ferro i vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a la formació i manteniment dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 onglets de vedella d'uns 600 g cadascun
500 g de cebetes
60 g de mantega
1,5 l de brou de carn
1 grapat de créixens
1 cullerada de mostassa a l'antiga
350 ml de vi ranci
250 ml de vermut dolç
1 fulla de llorer
1 gra d'all
1 kg de sucre
1 kg de sal
Pebre negre
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Repelem els onglets per deixar-los nets.
- Barregem la sal i el sucre i folrem la base d'un recipient amb la meitat de la barreja. Hi posem els onglets i els cobrim amb la resta de barreja de sal i sucre. Ho tapem i ho deixem reposar 40 minuts a temperatura ambient.
- Traiem de la nevera el brou i el posem en una olla a reduir fins que en quedin 500ml.
- Pelem les cebetes.
- En una cassola escalfem els 60 grams de mantega i oli d'oliva OVE i enrossim les cebetes.
- Salpebrem les cebetes i abaixem el foc.
- Incorporem el vi ranci, el vermut dolç i la fulla de llorer, i deixem que redueixi a la meitat.
- Afegim el brou de carn reduït i ho deixem coure uns 5 minuts.
- Posem una cullerada de mostassa a l'antiga a la salsa, remenem i reservem.
- Traiem els onglets de la cobertura de sal i sucre i en retirem el sobrant.
- Escalfem una planxa on hi haurem refregat 1 gra d'all pelat. Marquem els onglets per totes les cares.
- Els traiem de la planxa i els tallem a escalopes a contraveta. Deixem reposar les escalopes un minut.
- Ho servim posant les escalopes d'onglet, salsa i un grapadet de créixens.