Okonomiyaki de cansalada i peix sec

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El peix sec, com els altres aliments dessecats com ara la fruita seca, concentra els nutrients, per tant, és un aliment ric en proteïnes, en vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    3 ous

    200 g de col xinesa

    2 fulles d'alga kombu

    180 g de farina d'arròs

    6 bolets xiitake

    Peix sec

    Cibulet

    Cansalada

    Gingebre

    Oli OVE

    Oli de sèsam

    Sal

    Pebre

    Aigua

PREPARACIÓ

  1. Netegem dues fulles d'alga kombu. Fem el brou: posem en una olla 6 bolets xiitakes, les dues fulles de kombu i mig litre d'aigua. Ho bullim i ho deixem reposar durant 30 minuts. Ho deixem refredar. Un cop fred, colem el brou i en reservem bolets i algues.
  2. Fem la massa de les creps amb 180 g de farina d'arròs i un polsim de sal. Batem 2 ous i els afegim al bol. Ho barregem amb les varetes elèctriques i deixem reposar aquesta massa durant 30 minuts.
  3. Fem maionesa: ratllem gingebre en un got de túrmix. Hi afegim un ou, sal, pebre negre, uns 120 ml d'oli d'oliva i 15 ml d'oli de sèsam. Ho emulsionem amb el túrmix i ho reservem.
  4. Tallem els xiitakes i l'alga que havíem reservat, i 200 g de col xinesa a la juliana.
  5. Saltem els vegetals en una paella amb un raig d'oli i els reservem.
  6. Posem la massa de la crep en una paella i hi afegim els vegetals saltats.
  7. Ho retirem del foc, ho posem en un plat i, per sobre, hi afegim peix sec i cansalada.
  8. Piquem unes quantes fulles de cibulet i les hi afegim per sobre.
  9. Dibuixem unes quantes línies de maionesa per sobre l'okonomiyaki i ho servim.