Okonomiyaki de cansalada i peix sec
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El peix sec, com els altres aliments dessecats com ara la fruita seca, concentra els nutrients, per tant, és un aliment ric en proteïnes, en vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
3 ous
200 g de col xinesa
2 fulles d'alga kombu
180 g de farina d'arròs
6 bolets xiitake
Peix sec
Cibulet
Cansalada
Gingebre
Oli OVE
Oli de sèsam
Sal
Pebre
Aigua
PREPARACIÓ
- Netegem dues fulles d'alga kombu. Fem el brou: posem en una olla 6 bolets xiitakes, les dues fulles de kombu i mig litre d'aigua. Ho bullim i ho deixem reposar durant 30 minuts. Ho deixem refredar. Un cop fred, colem el brou i en reservem bolets i algues.
- Fem la massa de les creps amb 180 g de farina d'arròs i un polsim de sal. Batem 2 ous i els afegim al bol. Ho barregem amb les varetes elèctriques i deixem reposar aquesta massa durant 30 minuts.
- Fem maionesa: ratllem gingebre en un got de túrmix. Hi afegim un ou, sal, pebre negre, uns 120 ml d'oli d'oliva i 15 ml d'oli de sèsam. Ho emulsionem amb el túrmix i ho reservem.
- Tallem els xiitakes i l'alga que havíem reservat, i 200 g de col xinesa a la juliana.
- Saltem els vegetals en una paella amb un raig d'oli i els reservem.
- Posem la massa de la crep en una paella i hi afegim els vegetals saltats.
- Ho retirem del foc, ho posem en un plat i, per sobre, hi afegim peix sec i cansalada.
- Piquem unes quantes fulles de cibulet i les hi afegim per sobre.
- Dibuixem unes quantes línies de maionesa per sobre l'okonomiyaki i ho servim.