Ofegat de Torà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hostal Jaumet
INGREDIENTS
- 1 orella de porc
- 1 morro de porc
- 2 peus de porc
- 1 galta de porc
- 1 ceba
- 1 cabeça d'alls
- 2 tomàquets
- 1/4 de l de vi blanc
- 1 copa de brandi
- 1/2 l de brou
- 1 manat d'herbes: llorer, orenga, timó i menta
- 100 g de mongetes seques cuites
- 1 patata tallada a daus
- sal i sucre
- pebre negre
- pebre vermell Per a la picada:
- 4 ametlles torrades
- 10 avellanes
- 2 carquinyolis
- 2 nous
- 1 presa de xocolata negra
- 1 gra d'all
- sal i oli
PREPARACIÓ
D'entrada, feu un sofregit de ceba tallada ben petita, tomàquet tallat a trossos grossos i un parells d'alls sense pelar.
Quan agafi una mica de color, poseu-hi un pessic de sal, un de pebre negre, un altre de pebre vermell dolç, una mica de sucre i el conyac. Doneu-li unes voltes i tireu-hi el vi blanc. Espereu que redueixi una mica i quan arrenqui el bull, afegiu-hi el manat d'herbes: orenga, timó, llorer, unes fulles de menta i una mica de canyella; poseu-hi també el morro, l'orella, els peus i la galta del porc. Un cop ben remenat, ja podeu abocar-hi el brou. Per fer l'ofegat, poseu paper d'estrassa sobre la cassola i llavors tapeu-ho amb la tapadora. Deixeu-ho unes 4 hores donant-li unes voltes de tant en tant. Si veieu que us queda una mica sec, podeu afegir-hi més brou. Passat el temps, poseu-hi les patates tallades i fregides i torneu-ho a tapar. Mentrestant feu la picada amb la xocolata, les ametlles i avellanes torrades, les nous, el gra d'all, el carquinyoli i afegiu-la a la cassola juntament amb les mongetes cuites. Deixeu-ho 10 minuts i ja podeu servir el plat.
Quan agafi una mica de color, poseu-hi un pessic de sal, un de pebre negre, un altre de pebre vermell dolç, una mica de sucre i el conyac. Doneu-li unes voltes i tireu-hi el vi blanc. Espereu que redueixi una mica i quan arrenqui el bull, afegiu-hi el manat d'herbes: orenga, timó, llorer, unes fulles de menta i una mica de canyella; poseu-hi també el morro, l'orella, els peus i la galta del porc. Un cop ben remenat, ja podeu abocar-hi el brou. Per fer l'ofegat, poseu paper d'estrassa sobre la cassola i llavors tapeu-ho amb la tapadora. Deixeu-ho unes 4 hores donant-li unes voltes de tant en tant. Si veieu que us queda una mica sec, podeu afegir-hi més brou. Passat el temps, poseu-hi les patates tallades i fregides i torneu-ho a tapar. Mentrestant feu la picada amb la xocolata, les ametlles i avellanes torrades, les nous, el gra d'all, el carquinyoli i afegiu-la a la cassola juntament amb les mongetes cuites. Deixeu-ho 10 minuts i ja podeu servir el plat.