Nyoquis de mandioca

INGREDIENTS

  • 500 g de mandioca   

    400 ml de brou de pollastre

    200 g de farina 

    8 tomàquets

    2 rovells d'ou

    2 cebes de Figueres

    1 gra d'all

    Sal

    Nou moscada

    Vi ranci 

    Llorer

    Alfàbrega

    Parmesà

    Aigua mineral

PREPARACIÓ

  1. Pelem 600 g de mandioca (cuita seran uns 500 g)
  2. Tallem la mandioca a rodelles i la bullim en un pot amb aigua mineral i sal durant 15 minuts.
  3. Escalfem una cassola gran amb oli OVE.
  4. Tallem a brunesa 2 cebes de Figueres i les enrossim a la cassola.
  5. Colem la mandioca amb una malla fina i la deixem escórrer.
  6. Afegim un raig de vi ranci a la ceba rossa.
  7. Aixafem la mandioca escorreguda mirant de treure'n els nòduls de fibra  i la posem en una safata de forn amb paper sulfurat.
  8. Portem la mandioca al forn a 220º durant 5 minuts.
  9. Traiem  de la nevera una ampolla amb 400 ml de brou de pollastre i l'escalfem en un pot.
  10. Ratllem i colem 8 tomacons dins la cassola de la ceba. Ho remenem.
  11. Aixafem 1 gra d'all i l'afegim a la cassola juntament amb una fulla d'alfàbrega.
  12. Afegim el brou calent a la cassola i la deixem a foc baix durant 15 minuts.
  13. Escalfem una olla amb 2 l d'aigua mineral i un polsim de sal.
  14. Separem clares de rovells de 2 ous. Farem servir per a la recepta els rovells. Les clares, les podem fer servir per a una altra preparació. Recordem, però, que no les podem guardar més d'un dia.
  15. Afegim al bol dels rovells la mandioca enfornada, sal, nou moscada i 200 g de farina. Ho pastem.
  16. Tirem farina sobre una superfície adient i fem xurros amb la pasta de mandioca.
  17. Tallem els xurros a mida nyoqui i els bullim a l'olla fins que surin.
  18. Posem els nyoquis a la cassola del sofregit amb una mica de l'aigua de cocció i ho remenem.
  19. Servim els nyoquis amb formatge parmesà ratllat per sobre i unes fulles d'alfàbrega.
Anar al contingut