Nyoquis amb crema de ceba

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els calçots són una hortalissa molt lleugera, rica en antioxidants i fibra, convé no abusar-ne si no volem tenir una digestió pesantAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    500 g de nyoquis

    350 g ceba de Figueres enrossida  

    1 l nata.  

    6 calçots   

    6 ous

    Vi ranci  

    Oli OVE  

    Sal  

    Pebre negre  

    Cibulet

PREPARACIÓ

  1. Posem dins un pot al foc 1 litre de nata i deixem que bulli lentament fins que es redueixi a 700 ml. Quan ho tinguem, apaguem el foc.
  2. Tallem a bresa 6 calçots nets i petits. Posem els calçots tallats a un altre pot que anirà al foc i ho cobrim amb oli OVE. Deixem que els calçots es confitin escalfant l'oli fins que arribi als 80 graus. Un cop tinguem aquesta temperatura, controlem el foc perquè l'oli no s'escalfi més i ho deixem confitant 25 minuts.  
  3. Passat aquest temps, apaguem el foc i deixem els calçots dins l'oli.
  4. Escalfem en una cassola 350 g de ceba de Figueres ja enrossida. Si no tenim ceba enrossida, l'enrossim: ceba tallada a microbrunesa i enrossida amb oli OVE uns 45 minuts a foc mitjà-baix.  
  5. Aixequem els sucres de la ceba amb una mica de vi ranci.
  6. Posem sis rovells en un bol i guardem les clares per fer-les servir en una altra recepta.  
  7.  Afegim als rovells els 700 ml de doble nata i ho barregem tot amb les varetes elèctriques.
  8. Afegim la barreja de nata i rovells a la cassola amb la ceba i hi tirem un polsim de sal. Deixem que la cassola faci xup-xup durant 15 minuts.
  9. Triturem la crema i la passem per un colador. Un cop colada, la retornem a la cassola.  
  10. Posem una olla amb molta aigua i una mica de sal a bullir.  
  11. Colem la crema de ceba en una cassola
  12. Quan l'aigua bulli, afegim 500 g de nyoquis.
  13. Remenem i coem els nyoquis entre 2 i 3 minuts.
  14. Mentrestant, repesquem els calçots de l'oli confitat i els tallem a mida mossegada.
  15. A mesura que els nyoquis vagin surant, els traiem de l'olla amb l'aranya i els posem a la cassola amb la crema.
  16. Integrem nyoquis i crema.
  17. Emplatem posant en un plat fons 1 ració de nyoquis amb crema, calçots i una mica de cibulet tallat.
Anar al contingut