Nyoquis amb calamarsons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mercè Navarro
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Roig Robí, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 300 g de patates
- 100 g de farina
- 1 rovell d'ou
- sal
- pebre negre
- un polsim de nou moscada
- 400 g de calamarsons
- oli d'oliva
- all
- julivert picat
PREPARACIÓ
Per fer els nyoquis, renteu les patates, poseu-les al foc, sense pelar, en un cassó amb aigua freda i una mica de sal i, quan arrenqui el bull, deixeu-les bullir 30 minuts.
Un cop cuites, traieu-les de la cassola amb una escumadora, peleu-les i passeu-les pel passapuré. A continuació, poseu el puré en un bol, afegiu-hi un rovell d'ou, un raig d'oli, la farina, la sal, el pebre i un polsim de nou moscada i amasseu-ho amb les mans amb guants. Quan la massa tingui prou consistència (afegint-hi una mica de farina si cal), poseu-la damunt d'una superfície enfarinada, feu-ne un cilindre d'uns dos centímetres de diàmetre, aproximadament, i talleu-lo a rodanxes d'1 o 2 centímetres de gruix, que seran els nyoquis.
Tot seguit, prepareu un cassó amb aigua salada. Quan bulli, tireu-hi els nyoquis i deixeu-los coure un minut, aproximadament. Quan veieu que els nyoquis pugen a la superfície de l'aigua, retireu-los, escorreu-los, ruixeu-los amb una mica d'oli d'oliva i reserveu-los.
Finalment, netegeu els calamarsons, salteu-los en una paella amb l'oli ben calent, saleu-los, afegiu-hi una mica d'all picat, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns segons. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi els nyoquis, remeneu-ho amb suavitat i poseu-hi el julivert.
I ja per acabar, serviu els nyoquis amb els calamarsons.
Un cop cuites, traieu-les de la cassola amb una escumadora, peleu-les i passeu-les pel passapuré. A continuació, poseu el puré en un bol, afegiu-hi un rovell d'ou, un raig d'oli, la farina, la sal, el pebre i un polsim de nou moscada i amasseu-ho amb les mans amb guants. Quan la massa tingui prou consistència (afegint-hi una mica de farina si cal), poseu-la damunt d'una superfície enfarinada, feu-ne un cilindre d'uns dos centímetres de diàmetre, aproximadament, i talleu-lo a rodanxes d'1 o 2 centímetres de gruix, que seran els nyoquis.
Tot seguit, prepareu un cassó amb aigua salada. Quan bulli, tireu-hi els nyoquis i deixeu-los coure un minut, aproximadament. Quan veieu que els nyoquis pugen a la superfície de l'aigua, retireu-los, escorreu-los, ruixeu-los amb una mica d'oli d'oliva i reserveu-los.
Finalment, netegeu els calamarsons, salteu-los en una paella amb l'oli ben calent, saleu-los, afegiu-hi una mica d'all picat, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns segons. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi els nyoquis, remeneu-ho amb suavitat i poseu-hi el julivert.
I ja per acabar, serviu els nyoquis amb els calamarsons.