“Nyoquis” amb calamarsons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Mercè Navarro
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Roig Robí, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 300 g de patates
  • 100 g de farina
  • 1 rovell d'ou
  • sal
  • pebre negre
  • un polsim de nou moscada
  • 400 g de calamarsons
  • oli d'oliva
  • all
  • julivert picat

PREPARACIÓ

Per fer els nyoquis, renteu les patates, poseu-les al foc, sense pelar, en un cassó amb aigua freda i una mica de sal i, quan arrenqui el bull, deixeu-les bullir 30 minuts.

Un cop cuites, traieu-les de la cassola amb una escumadora, peleu-les i passeu-les pel passapuré. A continuació, poseu el puré en un bol, afegiu-hi un rovell d'ou, un raig d'oli, la farina, la sal, el pebre i un polsim de nou moscada i amasseu-ho amb les mans amb guants. Quan la massa tingui prou consistència (afegint-hi una mica de farina si cal), poseu-la damunt d'una superfície enfarinada, feu-ne un cilindre d'uns dos centímetres de diàmetre, aproximadament, i talleu-lo a rodanxes d'1 o 2 centímetres de gruix, que seran els nyoquis.

Tot seguit, prepareu un cassó amb aigua salada. Quan bulli, tireu-hi els nyoquis i deixeu-los coure un minut, aproximadament. Quan veieu que els nyoquis pugen a la superfície de l'aigua, retireu-los, escorreu-los, ruixeu-los amb una mica d'oli d'oliva i reserveu-los.

Finalment, netegeu els calamarsons, salteu-los en una paella amb l'oli ben calent, saleu-los, afegiu-hi una mica d'all picat, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns segons. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi els nyoquis, remeneu-ho amb suavitat i poseu-hi el julivert.

I ja per acabar, serviu els nyoquis amb els calamarsons.
Anar al contingut