Nyoquis alla rabiatta

imatge de recurs
  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Nyoquis "alla rabiatta"
  • 150 g nyoquis
  • 1 pot petit de tomàquet triturat
  • 1 cullerada de tàperes
  • 2 anxoves en oli d'oliva
  • 1 llauna tonyina en oli d'oliva
  • 1/2 culleradeta orenga
  • 2 bitxos petits picants dessecats
  • olives verdes
  • Amanida amb taronja i mozzarella
  • fulles d'escarola
  • fulles blanques d'api
  • fulles d'espinacs
  • 80 g mozzarella de búffala
  • 1 taronja
  • 1 culleradeta vinagre negre de Xerès

PREPARACIÓ

Nyoquis alla rabiatta

1. Posem un cassó amb aigua al foc per coure els nyoquis. Hi afegim un rajolinet d'oli i una miqueta de sal.

2. Posem una paella al foc per fer la salsa amb una mica de l'oli vegetal de la tonyina i una mica d'oli d'oliva.

3. Hi afegim la tonyina desfeta amb els dits.

4. Posem unes fulles d'orenga a la paella. Hi hem d'abocar el tomàquet abans no se'ns cremi l'orenga. I apartem la paella del foc de seguida.

5. Coem la salsa a foc molt lent per matar l'acidesa del tomàquet. Hi afegim una miqueta de sal.

6. Hi afegim unes tàperes i unes anxoves tallades molt petites.

7. Tallem unes olives a rodanxes i també les hi afegim.

8. Afegim a la paella unes llavors dels bitxos.

9. Coem els nyoquis en l'aigua bullint. Quan surin, ja els tindrem prou cuits.

10. Colem els nyoquis i els afegim a la salsa. Ja ho podem ficar a la carmanyola, però ho deixem damunt d'una reixa perquè es refredi.

Amanida amb taronja i mozzarella

1. Pelem una taronja.

2. Preparem una carmanyola amb un paper de cuina a la base.

3. Tallem les fulles d'escarola amb les mans i les posem a la carmanyola.

4. Hi posem també fulles d'api i espinacs. Ho tapem amb un paper de cuina doblegat i el mullem una mica perquè les fulles conservin la humitat.

5. Tallem mitja mozzarella de búfala a rodanxes i la posem en una altra carmanyola.

6. Tallem la taronja a trossos no gaire petits. L'afegim a la carmanyola on tenim la mozzarella. Hi posarem una miqueta de sal.

7. Hi afegim una cullerada de vinagre de Xerès i un rajolinet d'oli d'oliva. Ja podem tapar la carmanyola i deixar que tot plegat marini a la nevera.
Anar al contingut