Nyoquis a la sorrentina

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • (per a 2 persones)
  • 180 g de flocs de puré de patates
  • 250 ml d'aigua
  • 20 g de midó de blat de moro
  • 2 rovells
  • 4 tomàquets
  • 100 g de mozzarella de búfala
  • 2 grans d'all
  • tiges i fulles d'alfàbrega

PREPARACIÓ

1. Aboquem l'aigua en un cassó i l'escalfem fins que bulli.
2. Afegim al cassó els flocs de puré de patates i els remenem fins que aconseguim una mena de massa de pa. La salem.
3. Barregem el midó de blat de moro amb aquesta massa dins del cassó.
4. Afegim els dos rovells d'ou a la massa i la treballem fins que ens queda una pasta compacta, de color uniforme.
5. Fem boletes amb la massa i, per imitar la forma i les marques dels nyoquis, podem passar les puntes d'una forquilla per damunt de cada boleta.
6. Traiem la pell dels tomàquets i els tallem a dauets molt petits. Ho reservem.
7. Tallem els alls a làmines i piquem les tiges d'alfàbrega.
8. Escalfem una paella amb força oli, hi tirem les tiges d'alfàbrega i les retirem al moment, així quedaran cruixents. Les deixem reposar a sobre d'un paper de cuina perquè el paper xucli l'oli sobrant. Reservem aquests filets d'alfàbrega per decorar després el plat.
9. Escalfem una olla amb aigua, un raig d'oli i una mica de sal. Quan l'aigua és calenta, hi tirem els nyoquis. Els fem bullir fins que creixin i suïn. Reservem els nyoquis en un plat i una mica d'aigua de cocció dins d'un bol.
10. Tirem un bon raig d'oli en una paella calenta i l'aromatitzem durant uns minuts, fregint unes tiges d'alfàbrega i unes làmines d'all. Retirem després aquests ingredients i reservem l'oli.
11. Fem servir l'oli aromatitzat per daurar dues làmines d'all, hi afegim després el tomàquet a dauets fins que es dauri i, llavors, els nyoquis.
12. Afegim a la paella la mozzarella tallada a làmines i una miqueta d'aigua de coure els nyoquis, perquè el formatge es desfaci millor. Barregem tots els ingredients dins de la paella, fins que es desfa la mozzarella.
13. Emplatem els nyoquis, hi tirem la salsa pel damunt i decorem el plat amb els filets d'alfàbrega. Cap a taula!
Anar al contingut