Nuggets de pollastre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
A l'hora de fregir aliments, hem de vigilar que sigui en oli abundant, suficient perquè cobreixi l'aliment. D'aquesta manera s'hi fa una capa cruixent que no permet que l'oli entri a l'aliment, sinó només l'escalfor, per coure'l.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
800 g de pit de pollastre
60 g de farina
60 g de mantega
Cardamom
500 ml de brou reduït de pollastre
150 ml de llet
7 ous
-
200 g de farina de cigró
15 g de tòfona
200 ml d'oli de gira-sol
Oli d'oliva
Pebre vermell fumat
Cibulet
Sal de Maldon
Pebre negre
All
Sal
Llorer
PREPARACIÓ
- Trossegem 800 g de pit de pollastre a brunesa.
- Tallem a microbrunesa un gra d'all i el posem en un bol amb oli, sal, una fulla de llorer i 3 cardamoms aixafats.
- Afegim el pollastre al bol i filmem a pell. Deixem reposar el pollastre marinat a la nevera durant 24 hores.
- Fem roux: posem 60 g de farina i 60 g de mantega en un pot i ho coem durant 10 minuts a foc baix.
- Escalfem en un pot 150 ml de llet i 500 ml de brou reduït. Salpebrem.
- Afegim la barreja de llet i brou al roux i ho remenem fins que aconseguim textura de crema.
- Recuperem el pollastre marinat de la nevera i en fem boletes.
- Arrebossem les boletes de pollastre amb la crema que hem fet i les reservem en un tàper.
- Congelem els nuggets durant 4 hores.
- Batem en una safata 5 ous i hi afegim una cullerada de pebre vermell fumat.
- Posem en una safata 200 g de farina de cigró i paper absorbent en una altra. Traiem els nuggets del congelador i els passem per la farina i després per l'ou.
- Fregim en una cassola amb oli calent. Els reservem sobre el paper absorbent.
- Ratllem 15 grams de tòfona negra en un got de túrmix, hi afegim 2 ous, 200 ml d'oli de gira-sol i en fem maionesa.
- Servim els nuggets amb la maionesa, cibulet i sal de maldon per sobre.