Anar a la navegació principal

Nuggets de pollastre

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    A l'hora de fregir aliments, hem de vigilar que sigui en oli abundant, suficient perquè cobreixi l'aliment. D'aquesta manera s'hi fa una capa cruixent que no permet que l'oli entri a l'aliment, sinó només l'escalfor, per coure'l.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    800 g de pit de pollastre

    60 g de farina

    60 g de mantega

    Cardamom

    500 ml de brou reduït de pollastre

    150 ml de llet

    7 ous

  • 200 g de farina de cigró

    15 g de tòfona

    200 ml d'oli de gira-sol

    Oli d'oliva

    Pebre vermell fumat

    Cibulet

    Sal de Maldon

    Pebre negre

    All

    Sal

    Llorer

PREPARACIÓ

  1. Trossegem 800 g de pit de pollastre a brunesa.
  2. Tallem a microbrunesa un gra d'all i el posem en un bol amb oli, sal, una fulla de llorer i 3 cardamoms aixafats.
  3. Afegim el pollastre al bol i filmem a pell. Deixem reposar el pollastre marinat a la nevera durant 24 hores.
  4. Fem roux: posem 60 g de farina i 60 g de mantega en un pot i ho coem durant 10 minuts a foc baix.
  5. Escalfem en un pot 150 ml de llet i 500 ml de brou reduït. Salpebrem.
  6. Afegim la barreja de llet i brou al roux i ho remenem fins que aconseguim textura de crema.
  7. Recuperem el pollastre marinat de la nevera i en fem boletes.
  8. Arrebossem les boletes de pollastre amb la crema que hem fet i les reservem en un tàper.
  9. Congelem els nuggets durant 4 hores.
  10. Batem en una safata 5 ous i hi afegim una cullerada de pebre vermell fumat.
  11. Posem en una safata 200 g de farina de cigró i paper absorbent en una altra. Traiem els nuggets del congelador i els passem per la farina i després per l'ou.
  12. Fregim en una cassola amb oli calent. Els reservem sobre el paper absorbent.
  13.  Ratllem  15 grams de tòfona negra en un got de túrmix, hi afegim 2 ous, 200 ml d'oli de gira-sol i en fem maionesa.
  14. Servim els nuggets amb la maionesa,  cibulet i sal de maldon per sobre.
Anar al contingut