Nou calamar farcit

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carles Milan
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Tribia, Masquefa

INGREDIENTS

  • 200 g de calamar net més les potes i aletes
  • 50 g de clara d'ou
  • 2 grans d'all
  • 2 branques de julivert
  • oli d'oliva
  • 100 g de carn picada mixta
  • 1 tassa de salsa de tomàquet
  • 4 fulls de pasta d'arròs vietnamita
  • 50 g d'espaguetis d'arròs
  • 2 escalunyes
  • 25 g de tinta de calamar
  • aigua tèbia
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'escalunya picada.
Quan estigui daurada, afegiu-hi les potes i aletes de calamar picades, la carn picada, la sal, el pebre i la salsa de tomàquet i deixeu-ho coure tot durant uns 5 minuts. Seguidament, tritureu aquest sofregit amb el túrmix i reserveu-lo.

A continuació, poseu en un bol el calamar tallat a trossos, l'all picat, la clara d'ou i les branques de julivert i tritureu-ho tot amb el túrmix.

Tot seguit, en una paella amb l'oli ben calent, fregiu els espaguetis d'arròs.

Finalment, poseu la pasta d'arròs en un bol amb aigua tèbia durant un parell de minuts, retireu-la, escorreu-la, farciu-la amb el sofregit i els calamars triturats i emboliqueu-la com si fos un caneló.

I ja per acabar, emplateu el calamar, guarniu el plat amb una mica de tinta de calamar i amb els espaguetis d'arròs.
Anar al contingut