Noodles tailandesos

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Llorenç Valls
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Blanc (Hotel Mandarin Oriental)

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 600 g noodles tailandesos
  • 400 g pollastre
  • 4 ous
  • 200 g tofu
  • 40 g gambes seques
  • 2 pastanagues
  • 240 g de brots de soja
  • 60 g all tendre
  • 2 cebes tendres
  • 15 g oli d'oliva
  • Per a la salsa:
  • 100 g sucre
  • 100 g pasta de tamarinde
  • suc d'una llima
  • 100 g salsa/suc de peix
  • Per a l'acompanyament:
  • 20 g coriandre
  • 60 g cacauet picat
  • 40 g xili sec
  • 1 llima

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en remull en aigua freda els noodles un mínim de 15 minuts.

Poseu també en remull en aigua freda les gambes seques.

Per fer la salsa Pad Thai, poseu en un cassó al foc, una mica d'aigua, el sucre, la pasta de tamarinde i el suc de peix i barregeu-ho tot bé fins que el sucre es dissolgui. Després deixeu-ho refredar totalment. Un cop fred, afegiu-hi el suc de llima, remeneu-ho bé, coleu-ho i reserveu-ho.

Per fer el wok, escalfeu el wok, poseu-hi una mica d'oli i salteu-hi el pollastre tallat a trossos durant uns 3 minuts. Seguidament, retireu el pollastre, afegiu una mica més d'oli al wok i, un cop calent, poseu-hi la pastanaga tallada en juliana, la ceba tendra tallada en juliana, l'all tendre tallat en juliana i els ous, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts, afegiu-hi els noodles escorreguts, les gambes seques, el tofu tallat a daus i els brots de soja i deixeu-ho coure dos minuts més.

Quan els noodles estiguin cuits "al dente", incorporeu-hi el pollastre, la salsa Pad Thai i la part verda de la ceba tendra tallada a rodanxes, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns segons més.

I ja per acabar, emplateu els noodles, guarniu el plat o bol amb unes fulles de coriandre pel damunt i serviu-ho acompanyat d'uns bols petits amb la llima tallada a quarts, el xili sec i els cacauets picants.
Anar al contingut