No-bake cheesecake (Pastís de formatge sense forn) - Nelson, Nova Zelanda
- Programa: Karakia
- Cuina: Pip Manley, Sitges
INGREDIENTS
- Per a la base:
- 10 galetes tipus Digestive
- 3 cullerades de mantega
- 3 cullerades de sucre
- Pel pastís:
- 500 g de formatge tipus Philadelphia
- 50 g de sucre
- 1 llimona
- nata muntada
- trossos de fruita (maduixa, kiwi, plàtan, taronja...)
PREPARACIÓ
Esmicoleu les galetes aixafant-les amb un corró o el que tingueu a mà. La Pip va posar les galetes dins una bossa i les va aixafar amb un pot de llegums.
Aboqueu les galetes en un bol, revisant que no hi hagi quedat cap tros gros, i barregeu-hi 3 cullerades de sucre.
Desfeu 3 cullerades de mantega en un cassó. Quan sigui líquida, aboqueu-la al bol i remeneu-ho. Veureu que us queden una mena de grumolls de galeta. Aboqueu-ho dins un motllo desmuntable i premeu-ho amb la mà perquè els grumolls quedin ben compactats. Això serà la base del pastís.
En un bol, poseu-hi el formatge Philadelphia, el sucre i el suc de la llimona. Remeneu-ho fins que us quedi una crema ben fina i homogènia. Afegiu-hi 3 cullerades ben curulles de nata muntada i barregeu-ho amb molta cura perquè la nata no perdi excessivament l'aire que porta.
Aboqueu aquesta crema al motllo on teniu la base de galeta. Alliseu-ne la superfície i deixeu el pastís a la nevera unes quantes hores, tapat amb paper d'alumini. Fins i tot, és millor si prepareu el pastís d'un dia per l'altre i el deixeu refredar a la nevera tota la nit. Si l'heu preparat amb poc temps, millor que el deixeu al congelador.
Peleu i trossegeu la fruita. Repartiu-la per sobre del pastís. Desemmotlleu-lo amb molt de compte i ja el podeu portar a taula.
Nota:
La quantitat de galetes és orientativa. Tot dependrà del diàmetre del motllo i del gruix que vulgueu que tingui la base del pastís.
És important que utilitzeu un motllo desmuntable perquè us anirà molt millor a l'hora de desemmotllar aquest pastís. Com que no és gaire "tradicional" (tipus pa de pessic) l'operació de treure'l del motllo és més delicada.
Aboqueu les galetes en un bol, revisant que no hi hagi quedat cap tros gros, i barregeu-hi 3 cullerades de sucre.
Desfeu 3 cullerades de mantega en un cassó. Quan sigui líquida, aboqueu-la al bol i remeneu-ho. Veureu que us queden una mena de grumolls de galeta. Aboqueu-ho dins un motllo desmuntable i premeu-ho amb la mà perquè els grumolls quedin ben compactats. Això serà la base del pastís.
En un bol, poseu-hi el formatge Philadelphia, el sucre i el suc de la llimona. Remeneu-ho fins que us quedi una crema ben fina i homogènia. Afegiu-hi 3 cullerades ben curulles de nata muntada i barregeu-ho amb molta cura perquè la nata no perdi excessivament l'aire que porta.
Aboqueu aquesta crema al motllo on teniu la base de galeta. Alliseu-ne la superfície i deixeu el pastís a la nevera unes quantes hores, tapat amb paper d'alumini. Fins i tot, és millor si prepareu el pastís d'un dia per l'altre i el deixeu refredar a la nevera tota la nit. Si l'heu preparat amb poc temps, millor que el deixeu al congelador.
Peleu i trossegeu la fruita. Repartiu-la per sobre del pastís. Desemmotlleu-lo amb molt de compte i ja el podeu portar a taula.
Nota:
La quantitat de galetes és orientativa. Tot dependrà del diàmetre del motllo i del gruix que vulgueu que tingui la base del pastís.
És important que utilitzeu un motllo desmuntable perquè us anirà molt millor a l'hora de desemmotllar aquest pastís. Com que no és gaire "tradicional" (tipus pa de pessic) l'operació de treure'l del motllo és més delicada.