Niku don
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Vidal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Udon, Barcelona
INGREDIENTS
- 600 g de vedella del crostó
- 4 rovells d'ou
- 1 cullerada de sal
- 1 cullerada de pebre
- 1 tassa de dashi
- 120 g de xiitake
- 2 cebes
- 600 g d'arròs bullit
- 2 cullerades de salsa tonkatsu
- porradell
PREPARACIÓ
Poseu una mica d'oli de gira-sol macerat amb all als woks i deixeu que s'escalfin.
En un wok, salteu la vedella en tires d'un centímetre de gruix aproximadament i salpebreu-la. A l'altre wok, poseu-hi el brou dashi, el xiitake tallat i les cebes tallades en tires. Deixeu-ho coure tot junt fins que comenci a estovar-se. A continuació, incorporeu-hi els rovells d'ou batuts i remeneu-ho mentre es va quallant.
I ja per acabar, emplateu l'arròs bullit i poseu-hi a sobre la vedella i la barreja de xiitake, ceba i ou. Guarniu el plat amb una mica de salsa tonkatsu i porradell picat.
En un wok, salteu la vedella en tires d'un centímetre de gruix aproximadament i salpebreu-la. A l'altre wok, poseu-hi el brou dashi, el xiitake tallat i les cebes tallades en tires. Deixeu-ho coure tot junt fins que comenci a estovar-se. A continuació, incorporeu-hi els rovells d'ou batuts i remeneu-ho mentre es va quallant.
I ja per acabar, emplateu l'arròs bullit i poseu-hi a sobre la vedella i la barreja de xiitake, ceba i ou. Guarniu el plat amb una mica de salsa tonkatsu i porradell picat.