Nigiri sushi

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Òscar Massó / Yukihiko Shidara
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Icho, Barcelona

INGREDIENTS

  • 300 g d'arròs sushi
  • Salsa awasezu:
  • 50 ml de vinagre d'arròs
  • 35 g de sucre
  • 7 g de sal
  • El peix:
  • 40 g de peix blanc (orada, llobarro, gall de Sant Pere...)
  • 40 g de peix blau (sorell, verat, aladroc, tonyina...)
  • 4 peces de llagostí bullit
  • 4 vieires
  • 40 g d'ous de salmó
  • sake per dessalar
  • ous de peix volador
  • wasabi i gari al gust
  • alga nori
  • cibulet
  • fulla de sisho

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu els peixos, desespineu-los, filetegeu-los i talleu els filets a làmines molt fines.

Seguidament, poseu els ous de salmó en un bol amb el sake i deixeu-ho dessalar una estona.

Per fer la salsa awasezu, poseu en un cassó el vinagre d'arròs, el sucre i la sal i deixeu-ho coure a foc suau durant un parell de minuts fins que el sucre quedi ben desfet.

A continuació, poseu l'arròs en un bol, afegiu-hi aigua, remeneu-ho bé, traieu l'aigua i repetiu aquest procés 4 vegades. Seguidament, poseu l'arròs en un bol de fusta, aboqueu-hi la salsa awasezu per sobre i remeneu-ho bé.

Per fer el nigiri sushi, agafeu l'arròs amb les mans, feu-ne una bola, poseu-hi una mica de wasabi a sobre i uns quants ous de peix volador, cobriu-lo amb una làmina de peix, premeu-lo bé i doneu-li forma allargada.

Repetiu aquest procés amb els diferents peixos, amb la vieira tallada a làmines i amb els llagostins prèviament pelats i tallats per la meitat.

Tot seguit, feu més boles d'arròs amb les mans, emboliqueu-les amb l'alga nori i a sobre poseu-hi els ous de salmó, prèviament escorreguts.

I ja per acabar, emplateu els diferents nigiri sushi i guarniu el plat amb una mica de wasabi i de gari, el cibulet i la fulla de sisho.
Anar al contingut