Nigiri sushi
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Òscar Massó / Yukihiko Shidara
- Dificultat: Alta
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Icho, Barcelona
INGREDIENTS
- 300 g d'arròs sushi
- Salsa awasezu:
- 50 ml de vinagre d'arròs
- 35 g de sucre
- 7 g de sal
- El peix:
- 40 g de peix blanc (orada, llobarro, gall de Sant Pere...)
- 40 g de peix blau (sorell, verat, aladroc, tonyina...)
- 4 peces de llagostí bullit
- 4 vieires
- 40 g d'ous de salmó
- sake per dessalar
- ous de peix volador
- wasabi i gari al gust
- alga nori
- cibulet
- fulla de sisho
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu els peixos, desespineu-los, filetegeu-los i talleu els filets a làmines molt fines.
Seguidament, poseu els ous de salmó en un bol amb el sake i deixeu-ho dessalar una estona.
Per fer la salsa awasezu, poseu en un cassó el vinagre d'arròs, el sucre i la sal i deixeu-ho coure a foc suau durant un parell de minuts fins que el sucre quedi ben desfet.
A continuació, poseu l'arròs en un bol, afegiu-hi aigua, remeneu-ho bé, traieu l'aigua i repetiu aquest procés 4 vegades. Seguidament, poseu l'arròs en un bol de fusta, aboqueu-hi la salsa awasezu per sobre i remeneu-ho bé.
Per fer el nigiri sushi, agafeu l'arròs amb les mans, feu-ne una bola, poseu-hi una mica de wasabi a sobre i uns quants ous de peix volador, cobriu-lo amb una làmina de peix, premeu-lo bé i doneu-li forma allargada.
Repetiu aquest procés amb els diferents peixos, amb la vieira tallada a làmines i amb els llagostins prèviament pelats i tallats per la meitat.
Tot seguit, feu més boles d'arròs amb les mans, emboliqueu-les amb l'alga nori i a sobre poseu-hi els ous de salmó, prèviament escorreguts.
I ja per acabar, emplateu els diferents nigiri sushi i guarniu el plat amb una mica de wasabi i de gari, el cibulet i la fulla de sisho.
Seguidament, poseu els ous de salmó en un bol amb el sake i deixeu-ho dessalar una estona.
Per fer la salsa awasezu, poseu en un cassó el vinagre d'arròs, el sucre i la sal i deixeu-ho coure a foc suau durant un parell de minuts fins que el sucre quedi ben desfet.
A continuació, poseu l'arròs en un bol, afegiu-hi aigua, remeneu-ho bé, traieu l'aigua i repetiu aquest procés 4 vegades. Seguidament, poseu l'arròs en un bol de fusta, aboqueu-hi la salsa awasezu per sobre i remeneu-ho bé.
Per fer el nigiri sushi, agafeu l'arròs amb les mans, feu-ne una bola, poseu-hi una mica de wasabi a sobre i uns quants ous de peix volador, cobriu-lo amb una làmina de peix, premeu-lo bé i doneu-li forma allargada.
Repetiu aquest procés amb els diferents peixos, amb la vieira tallada a làmines i amb els llagostins prèviament pelats i tallats per la meitat.
Tot seguit, feu més boles d'arròs amb les mans, emboliqueu-les amb l'alga nori i a sobre poseu-hi els ous de salmó, prèviament escorreguts.
I ja per acabar, emplateu els diferents nigiri sushi i guarniu el plat amb una mica de wasabi i de gari, el cibulet i la fulla de sisho.