My mother's picnic sandwich (Entrepà variat) - Canadà

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Mary Mesaglio, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 pa en forma de tortell (foradat al centre)
  • Per al farciment de tonyina:
  • 4 llaunes de tonyina en oli d'oliva
  • 4 cullerades de maionesa
  • 1 ceballot mitjà
  • pebre negre
  • Per al farciment d'ous:
  • 8 ous durs
  • 1 ceballot mitjà
  • 1 culleradeta de curri picant (hot curry powder)
  • 5 cullerades de maionesa
  • pebre negre
  • Per al farciment de BLT (bacon, lettuce and tomato):
  • 12 talls de cansalada fumada
  • 3 tomàquets a rodanxes
  • fulles d'enciam
  • maionesa
  • Per al farciment de formatge i pernil:
  • formatge cheddar curat
  • pernil dolç
  • mostassa

PREPARACIÓ

Obriu el pa per la meitat. Buideu-lo una mica de molla i farciu-lo amb les diferents combinacions, repartides per trams.
Per preparar el farciment de tonyina, escorreu les llaunes per treure l'excés d'oli que porten. Esmicoleu la tonyina i barregeu-la amb un ceballot trinxat ben menut, la maionesa i pebre negre al vostre gust. Repartiu aquest farciment per sobre d'un tram del pa.
Per al farciment d'ous, piqueu els ous durs i barregeu-los amb la maionesa, el pebre negre i el curri (al vostre gust de picant) i el ceballot trinxat. Repartiu el farciment a continuació del tram anterior.
Per al farciment BLT, passeu un moment per la paella els talls de cansalada fumada. Talleu els tomàquets a rodanxes i trossegeu les fulles d'enciam. Unteu amb la maionesa el següent tram de pa. Poseu-hi a sobre l'enciam, el tomàquet i la cansalada.
Per al farciment de pernil i formatge, repartiu la mostassa per l'últim tram de pa que quedi per farcir i, per sobre, poseu-hi els talls de pernil i el formatge.
La part superior del pa la podeu deixar sense res o bé fer com la Mary, que la va sucar amb tomàquet i hi va posar oli i sal.
Serviu aquest "tortell" sencer i talleu les porcions a taula.

Nota:
Si no trobeu un pa tipus tortell --amb un forat al mig-- podeu fer servir un pa de pagès, com va fer la Mary (tot i que és més feixuc preparar-lo i menjar-se'l).

Anar al contingut