Mutabbal betinjan (Amanida d'albergínies) - Jordània
- Programa: Karakia
- Cuina: Nàdia Ayasreh i Jordi Castellanos, Barcelona
INGREDIENTS
- 3 albergínies
- tahina (pasta de sèsam)
- 1 llimona
- sumac
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Folreu una safata amb paper d'alumini i poseu-hi les albergínies a sobre. Punxeu-les amb una forquilla unes quantes vegades, d'aquesta manera es couran millor.
Enforneu-les durant uns 30-40 minuts, a temperatura mitjana, perquè s'escalivin.
Un cop escalivades, talleu-les per la meitat al llarg i obriu-les perquè es vagin refredant. Retireu-ne la polpa, que us haurà quedat toveta, i poseu-la en un plat.
Aixafeu-la amb una forquilla, com si féssiu un puré no gaire fi, i afegiu-hi 4 o 5 cullerades de tahina i el suc de la llimona. Tasteu-ho per controlar-ne l'acidesa. Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat i repartiu-ho en dos o tres bols.
Abans de portar a taula, amaniu-ho amb un raig d'oli d'oliva i una mica de sumac.
Enforneu-les durant uns 30-40 minuts, a temperatura mitjana, perquè s'escalivin.
Un cop escalivades, talleu-les per la meitat al llarg i obriu-les perquè es vagin refredant. Retireu-ne la polpa, que us haurà quedat toveta, i poseu-la en un plat.
Aixafeu-la amb una forquilla, com si féssiu un puré no gaire fi, i afegiu-hi 4 o 5 cullerades de tahina i el suc de la llimona. Tasteu-ho per controlar-ne l'acidesa. Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat i repartiu-ho en dos o tres bols.
Abans de portar a taula, amaniu-ho amb un raig d'oli d'oliva i una mica de sumac.